VINNER RAMAVTAL MED DOMEA.DK  - C.F. Møller. Photo: Jørgen True
29.1.2018

VINNER RAMAVTAL MED DOMEA.DK

C.F. Møller vinner nytt ramavtal med Domea.dk om renoveringsprojekt i västra Danmark.
VINNER RAMAVTAL MED DOMEA.DK  - C.F. Møller. Photo: Jørgen True
VINNER RAMAVTAL MED DOMEA.DK  - C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Domea.dk har på uppdrag av de allmänna bostadsorganisationerna ingått avtal med fem rådgivningsteam inom fyra olika uppdragsområden. Ett av teamen är C.F. Møller, som har vunnit ramavtalet för renoveringsprojekt i västra Danmark.
—När Domea.dk i framtiden ska renovera och bygga nytt kommer det i första hand att göras med hjälp av några av landets allra bästa rådgivare. Vi har valt rådgivare med stor erfarenhet av bostadsbyggande och med erkänd känsla för att bygga attraktivt, spännande samt inom de kostnadsramar som vi har tillgängliga, säger Charlotte Nørbak, som i egenskap av byggledare på Domea.dk ansvarar för ramavtalen.


Ramavtalet är på tre år med möjlighet till förlängning i ett år.

 

Engagerad i bra arkitektur för alla
C.F. Møller har genom åren varit starkt förknippade med utvecklingen av bra arkitektur för alla genom sitt engagemang i de danska allmänna bostadsrättsföreningarna, vilket även har resulterat i en rad priser för detta arbete. Det gäller bland annat både renoveringar och nybyggnationer för Bostadsrättsföreningen Himmerland, där renoveringen av Sundparken utsågs till Årets bygge 2015 och som året efter tilldelades Architecture of Necessity-priset och nådde finalen vid Civic Trust Awards. 2015 mottog nybygget av Henious House i Aalborg Betongelementpriset samt Utzon-statyetten. C.F. Møllers bygge av 84 bostäder för allmännyttan i Sæby Strand utsågs 2014 till Nordens bästa bostadshus vid NBO:s Bostadspris.


Även i England skapar C.F. Møller en lång rad projekt för allmännyttiga bostadsbolag såsom Swan Housing, L&Q och Peabody. Andra exempel är Elmwood Court, Milkwood Road, Greenwich Peninsula Riverside Plot M0115 – The Moore samt The Laindon Centre. Det sistnämnda vann i september 2017 ett av huvudpriserna vid Housing Design Awards och National Housing Awards i London i september 2017.

 

Andra ramavtal
Utöver ramavtalet med Domea.dk har C.F. Møller Architects i dag bland annat ramavtal som har ingåtts med Bostadsrättsföreningen Brabrand, Bostadsrättsföreningen Ringgården, Bostadsrättsföreningen Himmerland och Alabu Bolig.

 

Link til pressemeddelelse fra Domea.dk

VINNER RAMAVTAL MED DOMEA.DK  - C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter