2. Plads i International konkurrence  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architect / Stähelin Architekten
30.1.2018

2. Plads i International konkurrence

Vi er glade for at kunne offentliggøre vores forslag til et nyt hovedkvarter for The International Telecommunication Union (ITU) i Geneve. Et forslag, der indfrier stærke krav til sikkerhed og samtidig fremstår som et transparent byggeri i dialog med byen.
2. Plads i International konkurrence  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architect / Stähelin Architekten
2. Plads i International konkurrence  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architect / Stähelin Architekten

Grundlæggende greb

Bygningens samlede komposition tager udgangspunkt i det omgivende område og grundens smalle omrids, hvor rammen sættes for et moderne og innovativt kontorbyggeri.

Projektet sammenfletter store kontorarealer, interne flow-arealer og en tydelig opdeling mellem offentlige, semioffentlige og private områder i én sammenhængende bygning. Samtidig balancerer projektet tydelige krav til sikkerhed med nok gennemsigtighed i bygningens udtryk til, at den fremstår som et pulserende og urbant vartegn i dialog med byen.

Projektet

Forslagets koncept udfolder sig gennem en serie af krystallignende kuber, der omslutter bygningens varierende etagehøjder og lodrette forbindelser. De krystallignende kuber gør det muligt at følge med i forskellige aktiviteter på tværs af bygningen gennem glassets gennemsigtighed og refleksioner. Den indvendige del af bygningen er karakteriseret af en åben rumfornemmelse med atrier der skyder sig op gennem bygningen og åbne, lyse og fleksible arbejdsområder, der ligger ind imellem aktive tagflader og mindre taghaver på toppen. I stueplan er der et konferencecenter med auditorier og et udstillingsområde samt en kantine der vender ud mod parken. Stueetagen står med sin stenbeklædning som en stabil base under resten af bygningen.

 

ITU modtog over 90 konkurrenceforslag fra 15 lande. Vores forslag, som er lavet i samarbejde med  Stähelin Architectken AG fra Schweiz blev udpeget som nummer to i konkurrencen.

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder