C.F. Møller Architects har fået til opgave at modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: Carl Henric Tillberg
10.4.2018

C.F. Møller Architects har fået til opgave at modernisere Globen

Ericsson Globe – eller Globen, som den hedder i daglig tale, skal udvikles til en moderne multiarena, og C.F. Møller har fået til opgave at udvikle en af Stockholms mest kendte bygninger.
C.F. Møller Architects har fået til opgave at modernisere Globen - C.F. Møller
C.F. Møller Architects har fået til opgave at modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: press_skyview_Sören Andersson

Næste år fylder Globen 30 år, og ifølge Stockholms bystyre og ejendomsselskabet Stockholm Globe Arena Fastigheter AB har den ikoniske bygning brug for både at blive renoveret og moderniseret for at opfylde nuværende og fremtidige behov. Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af udslidte tekniske installationer, overflader, generel belysning, teleskoptribuner og tribunestole.

 

"Vi er utroligt stolte over at være med til at udvikle et af Stockholms fremmeste vartegn til en moderne multiarena.  Globen er en arkitektonisk milepæl i svensk arkitekturhistorie, og derfor skal der tages stort hensyn og udvises respekt for de kulturhistoriske værdier," siger Mårten Leringe, arkitekt og partner hos C.F. Møller.

 

Sådan moderniseres arenaen

Arenaen rummer i dag ca. 16.000 gæster til koncerter. Ved hjælp af ny teknik og forbedrede omgivelser vil man gøre det muligt at tilpasse arenaens kapacitet efter behov. Planen er at udstyre Globen med et hæve-sænke-loft, som med bedre akustik skal passe til såvel koncerter som ishockeykampe.

 

Ud over at arbejde med arenaen skal C.F. Møller arbejde på at udvikle SGA Fastigheters øvrige grunde og ejendomme i området. I forbindelse med moderniseringen af Globen planlægges også nedrivning af Hovet arena samt to nye underjordiske opvarmnings- og træningsbaner.

 

Renoveringen af Globen forventes at vare op til tre år, og i løbet af processen skal der kunne finde aktiviteter sted i arenaerne cirka ni måneder om året.

 

Om Globen  
Globen er verdens største sfæriske bygning med en diameter på 110 meter og en loftshøjde på 85 meter. Arenaen blev indviet i 1989 og er tegnet af Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har været en del af C.F. Møller. Arkitektarbejdet omfatter idékoncept, opstart af konkurrencegruppe, konkurrenceforslag, byplan samt projektering af byggeri, indretning og skiltning.

 

C.F. Møller tegnede i 2009 en ny attraktion på Ericsson Globe: to glasgondoler, der fører besøgende op til toppen af bygningen, hvor der er 360 graders udsigt over Stockholm og omegn.

 

C.F. Møller Architects har fået til opgave at modernisere Globen - C.F. Møller. Photo: press_skyview_Sören Andersson

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder