C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island

C.F. Møller Architects og Arkthing vinder konkurrence i Island - C.F. Møller. Photo: Beauty and the Bit

26.2.2018 | C.F. Møller Architects og Arkthing vinder i samarbejde konkurrencen om nyt hus til den islandske bank Landsbankinn

 

Landsbankinn er Islands største bank og blandt landets førende finansielle institutioner. De har netop offentliggjort, at C.F. Møller Architects og Arkthing vinder den inviterede konkurrence om at tegne deres nye hus i Reykjavik.

 

Med afsæt i den rå, islandske natur har basaltstenens formsprog, klippens horisontale lag, grotten samt kløftens stemning været inspirationskilde for at skabe den helt rette ånd i projektet i forhold til, hvordan huset opleves både ude og inde.

 

- Huset, designet af C.F. Møller Architects og Arkthing, er smukt og i harmoni med omgivelserne. Vi mener, det vil passe perfekt ind i byens udtryk og blive værdiskabende for Landsbankinn. Forslaget passer godt til bankens virke og er på linje med de retningslinjer, der er blevet udstukket tidligere i processen. Vi ser frem til at samarbejde med Arkthing og C.F. Møller Architects om bygningens endelige design, siger Helga Björk Eiríksdóttir, bestyrelsesforkvinde hos Landsbankinn.


360 graders tilpasning
Bygningen er tænkt som et hus til hele byen. Det er tilpasset til Reykjaviks historiske bystruktur og øvrige omgivelser således, at bankens kontorer og arealer til udlejning placeres i fire sammensatte huse. De kan indvendigt fungere som én rationel bygning, der er tilpasset grunden og orienteret efter vigtige views mod havet, koncerthuset Harpa og parken Arnarhóll, som er et markant samlingssted i Reykjavik. De to højeste bygninger har indendørs atrier, der sikrer behageligt dagslys langt ind i strukturen, hvor de to laveste har adgang til udendørs lysgårde.

 

Bygningens indre organisatoriske idé følger Landsbankinns visioner om en levende og udadvendt stueetage, der interagerer med - og inkluderer - hele byen. Hovedparten af de udadvendte funktioner er placeret i stueplan samt langs bygningens facade mod et nyt gågadestræk, der leder til koncerthuset Harpa. I mellemrummet, mellem de udadvendte funktioner og banken, opstår et overdækket byrum, hvor en offentlig passage danner mødet mellem bankdelen og udlejningsdelen og samtidig bliver en ny, naturlig genvej i byen.


- Visionen med huset er at understøtte Landsbankinns værdier og idealer om at være i tæt samspil med omverdenen. Det løser vi ved at skabe et stedsspecifikt, vedkommende, oplevelsesrigt, fleksibelt og effektivt byggeri, der bliver et ”hverdagslandmark” for Reykjavik som byens bank – byens hus, siger Klaus Toustrup, CEO, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Moderne og fleksibel arbejdsplads
Arbejdsområderne er designet ud fra et ønske om størst mulig fleksibilitet, som sikrer, at organisationen kan understøtte forskellige relationer og arbejdsprocesser, og at interne re-organiseringer er mulige. Afdelingerne er derfor disponeret som et fleksibelt, effektivt og åbent kontormiljø, der kan forandres over tid. Afdelingerne kan indrettes til kontorer til medarbejdere med specielle behov, flerpersonerskontorer, fleksrum og møderum – alt afhængig af behovet.

 

- En af forslagets vigtigste dyder er, at arbejdsområderne er ideelle og internt forbundne, hvilket understøtter et moderne projektbaseret arbejdsmiljø. Bygningen er veldesignet til kontor og kommercielle erhverv, og de områder, der er tænkt til udlejning eller salg, er løst med succes. Det er vigtigt, at organiseringen af bygningen er fleksibel og giver mulighed for at justere faciliteterne i forhold til ændringer i driften af banken. Dette er en investering i fremtiden, siger Lilja Björk Einarsdóttir, CEO hos Landsbankinn.


Holdbare og autentiske materialer
Facaden er tænkt i primært to materialer; glas og basalt. Indenfor finder man også elementer fra den islandske natur. I foyeren formes ovenlyset af basaltstenens strukturer og i atrierne udformes dækforkanternes horisontale bånd i in-situ-beton med klippen som inspiration. Dette rå miljø kontrasteres af varme træelementer og lyse, behagelige materialer i det dynamiske arbejdsmiljø.


- Målet er at designe en bygning med et unikt og arkitektonisk stærkt indre og ydre udryk. Samtidig lægges der vægt på “budgetary control”, og vi ser ikke kvalitet og fornuftige byggeomkostninger som en modsætning, siger Helgi Mar Hallgrimsson, partner og arkitekt hos Arkthing.

 

Deltagende teams i den inviterede konkurrence:
• C.F. Møller Architects og Arkthing I samarbejde med C.F. Møller Landscape
• BIG og Arkiteó í samarbejde med BIG Engineering, VSÓ ráð- gjöf, Dagný Land Design og Andra Snæ Magnason
• Henning Larsen og Batteríið arkitektar
• Kanon arkitektar ehf. og Teiknistofan Tröð ehf.
• PKdM arkitektar
• Teymið - A2F arkitektar, Gríma arkitektar, Kreatíva teiknistofa, Landmótun og Trivium


C.F. Møller Architects og Arkthing i samarbejde med C.F. Møller Landscape blev valgt som det vindende team.


Tredje nordiske sejr til C.F. Møller Architects på kort tid
For C.F. Møller Architects kommer sejren som den tredje nordiske sejr inden for kort tid. Senest vandt C.F. Møller Architects i samarbejde med Reiulf Ramstad Arkitekter en international konkurrence om et højhus centralt placeret i Oslo som en del af Oslos hovedbanegård. Få dage før vandt virksomheden i samarbejde med Elding Oscarson konkurrencen om Lunds nye hovedbanegård. Netop disse dage er C.F. Møller Architects med i finalen om at udvikle Galten-kvarteret i Lund i Sverige.


Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects er et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer med mere end 90 års prisvindende projekter i Norden og resten af verden.
C.F. Møller Architects løsninger skabes metodisk og holistisk ved at analysere og indtænke den lokale beliggenhed for derigennem at skabe nye globale standarder. Afsættet er en unik integreret designtilgang, der forener byplanlægning, landskab, arkitektur og design af bygningskomponenter.


Om Arkthing
Arkthing er et etableret arkitektfirma i Island. Siden 1970'erne har tegnestuen tegnet alt fra sommerhuse til store kulturinstitutioner. Arkthings fokus ligger i både innovation og tradition, hvor der lægges særlig vægt på, at hvert projekt er stedsspecifikt.

 

Pressemeddelelse fra Landsbankinn
Projektbeskrivelse

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere