C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award 2020 for forskningsbyggeri - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
15.9.2020

C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award 2020 for forskningsbyggeri

C.F. Møller Architects vinder en MIPIM Aaward 2020 I kategorien Best Healthcare Development med Biomedicum, et kraftcenter for forskning I Stockholm til Karolinska Institutet.
C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award 2020 for forskningsbyggeri - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
C.F. Møller Architects vinder MIPIM Award 2020 for forskningsbyggeri - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Dette års MIPIM Awards ceremony fandt sted i Paris tirsdag 15. september, hvor det blev annonceret, at C.F. Møller Architects er vinder i kategorien Best Healthcare Development’ med Bimodicum, som er et nyt laboratoriebyggeri i Stockholm til Karolinska Institutet og Akademiska Hus.

 

- Vi er taknemmelige over at vinde denne pris, og vi vil gerne takke Akademiska Hus, Skanska og Karolinska Institutet I Stockholm for det gode sammearbejde og for at opnå dette fine resultat, siger Mårten Leringe, VD, partner og arkitekt hos C.F. Møller.


Kraftcenter for forskning
Det nye laboratoriebygggeri Biomedicum skal være kraftcenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, der er et af verdens førende medicinske universiteter, bl.a. kendt for at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.
Tidligere har Karolinska Institutets forskningsmiljøer ligget spredt rundt på hele campus – et grønt park-område med røde teglbygninger, de første opført i 1930’erne. Med Biomedicum får Karolinska Institutet ét samlende miljø til fremtidens forskning, med ultrafleksibelt indrettede laboratorie- og kontorfaciliteter, der virker som katalysator for grænseløst samarbejde mellem de forskellige forsknings- og studiemiljøer.

 

Nybyggeriet er ikke blot tænkt som et hus i campus-parken, men skal også rumme parken i huset. Med et glasoverdækket, grønt atrium fortsætter campus-områdets uderum ind gennem bygningen og forstærker det grønne campus-områdes sociale kvaliteter – til gavn for videndeling og tværfaglighed.

Bygningens åbenhed, i kraft af bl.a. en transparent, inviterende underetage - med adgang til atrium og fx café og offentlige udstillingsrum - skaber også nye koblinger gennem parken og åbner på den måde Karolinska Institutet mod både byen og det planlagte, nye universitetssygehus Nya Karolinska Solna (NKS) lige ved siden af.

 

- Biomedicum er et godt eksempel på vores tro på menneskelig interaktion i en sømløs arkitektur som drivkraft for innovation og frugtbart tværfagligt samarbejde på nye måder. Den samme tilgang ses med Mærsk Tårnet i København, som vi også designede til at være en banebrydende laboratoriebygning for Københavns Universitet, siger Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt hos C.F. Møller Arkitekter.

 

Biomedicum bliver således omdrejningspunktet i området - et markant ikon for den verdensklasseforskning, som Karolinska Institutet står for.

Byggeriet blev færdigbygget før tid og under budget.

 

Tredje MIPIM Award I træk
C.F. Møller Architects vandt en MIPIM Award 2018 I kategorien Best Healthcare Development med Mærsk Tårnet I København, et state-of-the-art forskningskompleks for Københavns Universitet. Sidste år vandt C.F. Møller Architects en MIPIM Arward i kategorien Best Industrial & Logistics Development med kraftvarmeværket Greenwich Low Carbon Energy Centre, som er et vigtigt nyt ikon for bæredygtig og billig energi til et af Londons største byudviklingsområder. I 2016 vandt de skandinaviske arkitekter en Mipim Architectural Review Future Project Award med deres forslag til det nye Bispebjerg Hospital i København.

 

Om MIPIM Awards
MIPIM Awrds er en internationalt anerkendt prisuddeling indenfor ejendomsudvikling oprettet i 1991, og som finder sted under MIPIM, som er verdens største ejendomsmesse. MIPIM Awards hædrer de mest enestående og gennemførte projekter, som er bygget eller på vej til at blive det, verden over som det allerbedste i ejendomsbranchen.

 

MIPIM Awards
Media Kit

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder