C.F. Møller-byggeri præmieres

C.F. Møller-byggeri præmieres - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

31.10.2016 | Bestseller i Aarhus, som er designet af C.F. Møller, modtager Naturstensprisen 2016.

 

Hvert år uddeler Stenhuggerlaget i Danmark Naturstensprisen, og i år går prisen til Bestsellers nye domicil, som er designet af C.F. Møller. Prisen skal ses som en anerkendelse af en kreativ udnyttelse af fagets muligheder i respekt for dets traditioner og arbejdsmetoder.

Bestseller ligger prominent placeret ved vandkanten ved Aarhus havn, hvor det står beklædt med den italienske kalksten Grigio Bottarga, som også går igen inde i byggeriet.

- Der er brugt natursten i en grad, man ikke ser så ofte i Danmark. Bestsellers hus har fået et udtryk, hvor naturstensmaterialer af høj kvalitet er i fokus både indvendigt og udvendigt. Når vi nu giver prisen til Bestseller, håber vi, at flere får øjnene op for det rene og mere organiske udtryk, som natursten giver, siger oldermand Ole Buchhave Grage om motiveringen for at præmiere Bestseller.

Stolthed hos C.F. Møller
C.F. Møller er kendt for at fokusere på det holdbare i både æstetisk og konkret forstand og igennem brug af kvalitetsmaterialer på en moderne og ny måde i samarbejde med bygherren.

- Naturstensprisen er en pris, der er grund til at være stolt af, da den kan tilskrives fælles ambitioner mellem C.F. Møller og Bestseller om at skabe kvalitet og gode medarbejderforhold igennem arkitektur og materialer, der er smukke at se på, holder mange år og samtidig viser nye måder at bruge kendte materialer på, fortæller Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F. Møller. Byggeriet er tidligere blevet præmieret med en Commercial WAN Award, 2015 og Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2015.

En by i byen
Bestseller ved Aarhus havn er på 46.000 m², og ca. 800 medarbejdere har deres daglige gang i kontorkomplekset. Byggeriet består af en række bygningskroppe, der ligger forskudt i forhold til hinanden og er forbundet af forskellige udearealer indimellem, fx atrier, terrasser og taghaver.
Blandingen af kontorer og udearealer skaber en fornemmelse af, at der er tale om en by i byen. Komplekset, der har kanaler og vand på alle fire sider, markerer indgangen til den nye, urbane bydel på Aarhus' havnefront. Netop beliggenheden har også været i tankerne hos Bestseller,

- Bygningen er placeret et centralt sted i Aarhus, hvor mange mennesker færdes hver dag, og derfor har det været vigtigt for os at bygge noget smukt, der passer til byen og den øvrige arkitektur, siger kommunikationsansvarlig hos Bestseller Jesper Stubkier, i forbindelse med præmieringen.

Udnytter havvandet
Beliggenheden ved havnen skaber også en mulighed for at styrke byggeriets bæredygtighed. Bestseller gør bl.a. gør brug af havvandskøling og solceller og er planlagt som et byggeri i lavenergiklasse 2015.

Flere præmieringer
Udover kontorkomplekset i Aarhus har C.F. Møller designet Bestseller logistikcenter Nord ved Haderslev, der forsyner Bestsellers butikker i hele Europa. Et byggeri, der er blevet præmieret med The Plan Award - Honourable Mention 2015, International Trimo Architectural Award 2012 og Årets Erhvervsbyggeri i fagbladet Byggeri 2012.

Selve Naturstensprisen 2016 overrækkes den 9. november 2016 i den nye Bestseller-bygning, hvor der vil være taler og rundvisning for samarbejdspartnere.

 

Link til til Bestseller-projektet
Link til Bestseller Logistikcenter Nord-projektet

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Vinder ambitiøst byudviklingsprojekt

3.10.2019 | En grøn, sund og mangfoldig by, hvor klimaløsninger åbner byens liv mod naturens ro - dét er visionen i vinderforslaget til den udviklingsplan der skal klimatilpasse Randers i fremtiden, bringe byen til vandet og udvikle de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby. Team C.F. Møller står bag forslaget og er udpeget som vinder af konkurrencen af Randers Kommune og Realdania.

I finalen til årets Klimapris

27.9.2019 | Klimaudviklingsprojektet ‘Byen til vandet’ af C.F. Møller Architects i samarbejde med Randers Kommune og Vandmiljø Randers er i finalen til årets Klimapris 2019, som uddeles af det danske brancheblad Licitationen.

Prisbelønnet for Sundhedsarkitektur

25.9.2019 | C.F. Møller Architects er blevet tildelt Architecture MasterPrize 2019 for bedste ’Healthcare Architecture’ i kategorien ‘Architectural Design’ med projektet Biomedicum i Stockholm.

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects’ designere lancerer i samarbejde med Randi en nordisk funderet ny ikonisk og funktionel tilbehørsserie til badeværelset.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
Vis flere