Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler - C.F. Møller. Photo: Holmris/Merrild Studios

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

 

I dag bliver de traditionelle arbejdspladser ofte blødt op af loungemøbler eller touch down-områder, som opfordrer til uformelt samvær og pause i løbet af arbejdsdagen. Men hvordan skaber vi sammenhæng mellem disse zoner i et kontordomicil? Dette var udgangspunktet, da HOLMRIS B8 satte sig ned med C.F. Møller og sammen udviklede en ny serie af møbler.

 

”Vi vil gerne give medarbejdernes deres egne små rum, uden at det ødelægger oplevelsen af det store rum,” siger Henrik Holmris, CEO hos HOLMRIS B8 og initiativtager til skabelsen af Central Station.

 

Nomadetilværelsen fortolket som møbelserie
Med navnet Central Station ledes tankerne hen på en fortravlet banegård med menneskemylder, der hele tiden er i bevægelse og på vej videre. Lige som nomader, hvis tilværelse og livsvilkår har tjent som en af inspirationskilderne i den fælles udviklingsproces.

 

Jon Brøcker, Afdelingschef for C.F. Møller Design, fortæller:


”I vores arbejde har vi blandt andet været inspireret af nomaderne, som flytter fra sted til sted uden fast bopæl. Denne mobilitet kræver udstyr, som hurtigt og enkelt kan pakkes ned, flyttes og bygges op på ny. Nomadelivet kan på mange måder sammenlignes med det moderne kontor, der er i konstant bevægelse og tilpasses projekter og opgaver. Arbejdspladser er desuden bemandet med medarbejdere i alle aldre, der ikke nødvendigvis fungerer bedst på samme måde. Der er derfor brug for en ny type af inventar, som både kan favne virksomhedernes behov for agil tilpasning og samtidig understøtte en tendens i indretningen af kontorområder, hvor klassiske arbejdszoner mere og mere smelter sammen med sociale zoner og nye former for arbejdsmåder”.

 

Værksted og oase side om side
Central Station er derfor et modulært møbelkoncept, som kan kombineres på utallige måder. Med elementer i varierende størrelser, former og funktioner kan de tilsammen danne et dynamisk, kuperet og rumligt interiørlandskab med fleksible og skulpturelle kvaliteter.

 

Udover nomadernes konstante ’på-farten’ reference har også ’værkstedet’ og ’oasen’ tjent som inspirationskilder til at definere møbelseriens karakter og funktioner.

 

Værkstedets krav til praktisk anvendelighed er ført videre i møbelseriens design. De rustikke og sortlakerede gavle, som sammen med pladerne er seriens grundelementer, er fremstillet af støbt aluminium, der forener de efterspurgte funktioner med det enkle og umiddelbare udtryk, vi tilstræbte.

 

Seriens elementer kan uden brug af værktøj kombineres på et utal af måder til at skabe fx arbejdsborde, mødeborde og flyverpladser. Bordplader og hylder kan uden videre flyttes op og ned tilpasset behov og formål. En opstilling kan udstyres med en eller flere fuldpolstrede bænke, så der skabes en ramme for afslapning, uformelle møder eller socialt fællesskab. En oase til den lille pause, hvor der tankes ny energi eller udveksles idéer og synspunkter.

 

”Med Central Station har vi skabt et fokuseret møbelkoncept, der både kan være med til at bryde et kontorlandskab og opfylde de mange forskelligartede opgaver, rutiner og skiftende behov, der er på en moderne arbejdsplads. Vi har lagt mange spændende tanker i design, materialer, funktion og udtryk, og jeg synes, at vi er lykkedes med at skabe en møbelserie, som ikke er set lignende tidligere,” siger Henrik Holmris, CEO i HOLMRIS B8.

 

Central Station - møbelkonceptet
Grundkonceptet i Central Station består af gavle, som udgør kernen i opbygningen af møbelserien, en bordplade i to bredder, en skærmvæg og en bænk. Derudover fås forskellige former for accessoires, som fx whiteboards, kildesortering og opbevaring. Oase-inspirationen skinner igennem i seriens plantekasser, der gør det muligt med det grønne at skabe et godt indeklima og en god akustik.

 

Med Central Station kan du skabe:
• Midlertidige arbejdspladser / flyverpladser
• Møde- og projektborde
• Afskærmede siddemøbler
• Projektborde
• Stå- og siddeborde i samme opstilling
• Rumdelere
• Udstilling
• Receptioner, skranker, modtagelse
• Kaffestationer
• Affaldsstationer
• Mere natur ind i miljøerne
• Opbevaring til magasiner og personligt grej

 

Holmris
Projektbeskrivelse

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

’Hjertet i Ikast’ får Iconic Award

9.8.2019 | ’Hjertet i Ikast’ kombinerer undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og fritid på nye måder og modtager ICONIC Award 2019: Innovative Architecture for dette.

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Udvikler nyt kontorområde i Uppsala, Sverige

1.7.2019 | Atrium Ljungberg udvikler i samarbejde med C.F. Møller Architects et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala, Sverige, med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

International pris til "Hjertet" i Ikast

1.7.2019 | "Hjertet" i Ikast, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er udpeget som vinder af den anerkendte pris International Architecture Award 2019 af Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

C.F. Møller Architects åbner kontor i Berlin

26.6.2019 | 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til det nye kontor centralt i Berlin. Det sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Vis flere