Ny nordisk designserie - C.F. Møller. Photo: Merrild Studio
27.8.2019

Ny nordisk designserie

C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.
Ny nordisk designserie - C.F. Møller. Photo: Merrild Studio
Ny nordisk designserie - C.F. Møller. Photo: Merrild Studio

Cone Collection är namnet på en ny dekorativ och funktionell serie tillbehör till i första hand badrummet, med många variations- och användningsmöjligheter.

 

Designen utgår ifrån en konform som är skuren i skivor. Kombinationen av skivor med olika material och ytor ger en igenkännbar och gemensam identitet för en rad vardagliga produkter som ofta hör ihop i badrummet, men har helt olika funktioner. Den koniska formen har valts för dess många uppenbara fördelar. Den tydliga identiteten, den inneboende funktionaliteten och de goda driftsegenskaperna som gör monteringen enkel och effektiv.

 

- Bakgrunden till att Cone tagits fram är viljan att skapa en nordisk serie med stora möjligheter till variation i både uttryck och pris, men samtidigt med en tydlig identitet och enhetlighet. Serien ska fungera i många typer av byggnader och privata hem med olika ekonomi och olika preferenser för badrummets inredning och utformning, berättar Jon Brøcker, chef för C.F. Møllers designavdelning.

 

Seriens element
Serien omfattar därför, inom ramen för det valda formspråket, både prisvärda varianter med bra basfunktioner och multifunktionella varianter med exklusiv design. Alla element kan anpassas individuellt i fråga om färg och yta.

 

Krokarna finns i två storlekar. Den stora av dem kan kombineras med en träbricka, så att den samtidigt blir en funktionell och dekorativ, svängbar krok för en väska, en halsduk eller en kappa på hängaren, som på detta sätt hålls på lämpligt avstånd från väggen.

I serien ingår även en hållare för toalettrullen och reservrullen – båda med samma utbytbara fronter som krokarna.

 

Ett badrum kräver lösningar som både är mycket praktiska och samtidigt tillgodoser önskemål om personlig känsla och stil. Dessa dubbla krav återspeglas i utformningen av Cone-serien, som kombinerar behovet av robusta egenskaper med individuell anpassning.

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter