Første 100 er flyttet ind i markant boligbyggeri i Aalborg - C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
3.4.2020

Første 100 er flyttet ind i markant boligbyggeri i Aalborg

V-husene er et unikt tvillingebyggeri, tegnet af C.F. Møller Architects, placeret på havnefronten i Aalborg, der med sin unikke v-form sikrer alle bygningens boliger lys og en fænomenal udsigt. Det kan de første 100 beboere nu nyde godt af.
Første 100 er flyttet ind i markant boligbyggeri i Aalborg - C.F. Møller. Photo: A. Enggaard
Første 100 er flyttet ind i markant boligbyggeri i Aalborg - C.F. Møller. Photo: Dimension Design

V-husene ligger der, hvor fjord og by forbindes - i det nye Stjernekvarter på Østre Havn i Aalborg. Hvor de fire verdenshjørner forenes, og et nyt og spændende boligområde skabes. Her bor man med Musikhuskvarteret som nærmeste nabo og i første parket til fjorden.


Inspireret af Aalborgs industribyggerier
V-husene i Østre Havn tager afsæt i havnens industrielle historie og er med sine rå facader og store skala inspireret af områdets industribyggeri. Tvillingehusene fremstår unikke på havnefronten med sin V-formede figur. V-formen på husene resulterer i et stort åbent areal i midten, som åbner byggeriet op mod fjorden. V-husene rummer lejligheder på 28-265 kvadratmeter og planløsningerne giver optimal udsigt fra opholdsrummet og godt lysindfald til alle boliger. De varierende størrelser på boligerne henvender sig både til unge og til familier, og er med til at skabe en mangfoldig beboersammensætning.


Grønne tagterrasser
Byggeriets unikke design kommer også til udtryk igennem en gradvis nedtrapning af etagerne. Nedtrapningen sker fra øverste 14. etage til 4. etage, skaber en blanding af private og fælles tagterrasser. De store grønne tagterrasser bløder det industrielle udtryk op, samtidig med at de tilføjer lys og udeliv, som styrker de sociale værdier og skaber en levende bebyggelse. Fra 1. til 14. sal opføres 86 ejerlejligheder i hver af husene, mens basen udgør en åben og offentlig stueetage med erhvervslejemål og servicefaciliteter.


Visuelt adskiller stueetagens sig fra resten af bebyggelsen med sin facade af robuste mørke materialer. Resten af byggeriet er beklædt med aluminiumsplader, som er forarbejdet på forskellig vis for at skabe et råt og levende facade-udtryk. Både de skiftende facadeteksturer og bygningernes højde tager afsæt i områdets historie.


V-husene opføres af A. Enggaard og forventes færdige sommeren 2020.

 

Projektbeskrivelse
V-husene

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder