Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
9.8.2019

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

«Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).
Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Visionär arkitektur. Innovativa produkter. Hållbar kommunikation. Om ICONIC AWARDS: Innovativ arkitektur hedrar det bästa av det bästa. Vår internationellt erkända, opartiska design- och arkitekturtävling hyllar helhetsinriktade projekt inom arkitektur, inredningsarkitektur, produktdesign och varumärkeskommunikation, enligt organisationen som står bakom ICONIC Awards.

 

”Vi är mycket glada över att erhålla denna utmärkelse för Hjärtat i Ikast. Vi betraktar detta projekt som ett utmärkt exempel på vår integrerade designstrategi och vårt helhetstänkande som innebär stor hänsyn till samspelet mellan byggnader och deras omgivning och mellan olika grupper av människor”, säger Julian Weyer, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects.

 

Hjärtat i Ikast

”Hjärtat” i Ikast är en ny mötesplats centrerad kring kultur och kommunikation och utgör en tillbyggnad av den internationella skolan Ikast-Brande. Tillbyggnaden är en mötesplats där relationer mellan olika samhälls- och åldersgrupper kan formas och utvecklas. Byggnaderna och utomhusområdena är skapade för att främja inkluderande och integrerande sociala och kulturella möten och sammankomster.
Tillbyggnaden innehåller idrottshallar med multifunktionella och pedagogiska funktioner, kommersiella arbetsmöjligheter, såsom exempelvis caféer och kontorslokaler.

Projektet förbättrar skolans pedagogiska anläggningar än mer, och skapar samtidigt en ny mötesplats, centrerad kring ett område i Ikast som befinner sig i snabb tillväxt. ”Hjärtat” kommer att få ett aktivitetsband runt sig med stora möjligheter till gemenskap, motion och lek.

 

Tar hem hattrick i ICONIC Awards
Årets utmärkelse är det tredje året i rad som C.F. Møller Architects erhåller ett ICONIC Award. År 2018 tog kontoret hem utmärkelsen för Maersk Tower, ett nytt forskningskomplex i Köpenhamn och år 2017 erhöll man priset för Copenhagen International School, som många känner igen för dess fasad av solpaneler.

 

Hjärtat i Ikast
Iconic Awards
Media Library

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter