C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew
26.6.2019

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.
C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew

C.F. Møller Architects har under de senaste åren arbetat målmedvetet med att utvidga sin internationella uppdragsportfölj utanför de inhemska marknaderna och detta har bland annat resulterat i uppdrag på Irland, Island, i Belgien och i synnerhet Tyskland, där ett antal större projekt pågår.


– I allmänhet arbetar vi med en ökad internationalisering av vår uppdragsportfölj utan att därmed kompromissa med våra hemmamarknader. Detta ger en robust uppdragsportfölj som också bidrar till att stärka oss på de inhemska marknaderna, och dessutom märker vi av en internationell efterfrågan på våra holistiska strategier och, i synnerhet, vår expertis inom hälso- och sjukvård, säger Lone Bendorff, VD för C.F. Møller Architects.

 

Tysk leder Berlin-kontoret
C.F. Møller Architects gav tidigare i år arkitekten Heiko Weissbach uppdraget som chef för kontoret i Berlin. Heiko är född i Tyskland och uppvuxen i Berlin, men talar också danska efter att ha studerat till inredningsarkitekt i Köpenhamn och till arkitekt i Århus. Heiko har sedan studierna samlat erfarenheter i både Danmark, Frankrike och Tyskland, där han bland annat har varit anställd av Sauerbruch Hutton och Tysklands utrikesministerium. Dessutom har han under många år fungerat som arkitekturförmedlare och författare och gav år 2017 ut boken ”Arkitekturguide Aarhus”.


”Jag ser fram emot denna möjlighet att föra de nordiska värderingarna och C.F. Møllers integrerade designstrategier till Tyskland. Dels är denna strategi en del av min akademiska bakgrund och har varit en personlig inspiration, dels märker jag att det i Tyskland och på andra håll i Europa finns en efterfrågan på precis dessa värderingar”, säger Heiko Weissbach.


Kontoret i Berlin är en del av en nybyggd kreativ hubb som heter ”Frizz 23” med adressen Friedrichstrasse 23A, 10969 Berlin.

 

Pågående uppdrag i Tyskland
Aktuella projekt för C.F. Møller Architects i Tyskland är den nya järnvägsstationen Hamburg Altona, som både kommer att hantera infrastrukturen och spela en aktiv roll i den urbana utvecklingen av Altona Nord. Inom hälso- och sjukvård arbetar företaget både på utbyggnaden av det ikoniska och skyddade universitetssjukhuset RWTH i Aachen och utbyggnaden av Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs kommunala sjukhus) kombinerat med en ny byggnad och en modernisering av en befintlig byggnad i ett nytt och omkonstruerat komplex. Dessutom har C.F. Møller Architects valt en ambitiös campushuvudplan som ska beskriva den framtida utvecklingen av universitet och universitetssjukhuset i Heidelberg, ett av de mest prestigefyllda universiteten i Tyskland och internationellt. Vidare tar sig C.F. Møller regelbundet vidare i större designtävlingar i Tyskland.

 

C.F. Møller Architects har, i och med detta, kontor i Berlin, Aarhus, Ålborg, Köpenhamn, Stockholm, Oslo och London och sysselsätter cirka 300 anställda.

 

Fler nyheter

 
Visa fler nyheter