Arkitektbyrån C.F. Møllers designavdelning samarbetar med Modulex om arkitektoniskt skyltsystem

Arkitektbyrån C.F. Møllers designavdelning samarbetar med Modulex om arkitektoniskt skyltsystem - C.F. Møller. Photo: Modulex

9.5.2017 | VIA är namnet på ett nytt skyltsystem som har designats och utvecklats i samarbete mellan det danska skyltföretaget Modulex och C.F. Møller Design.

 

Den omfattande serien, som är sprungen ur behovet av en tydlig och enkel wayfinding-lösning för ett stort sjukhusprojekt i Danmark, har utvecklats i samarbete med C.F. Møller. Den på många sätt hållbara serien har designats utifrån modernistiska designtraditioner, med fokus på funktion, estetik och kommunikation, för att leverera hög flexibilitet genom element som är enkla att installera och uppdatera.
Med ett tydligt skandinaviskt uttryck erbjuder VIA enkla lösningar för både inomhus- och utomhusskyltning. Tillsammans utgör de ett flexibelt och modulärt system som kan användas på många olika sätt och rymmer en uppsjö av möjligheter vad gäller skyltningens placering, färg och arrangemang. Systemet kan också enkelt anpassas till komplexa wayfinding-program inom hälso- och sjukvården, utbildning, fritid och transport.

 

Väl lämpat för storskaliga och komplexa projekt
Wayfinding-program kategoriserar vanligtvis kraven på skyltar i tre olika grupper: översikts-, referens- och destinationsskyltar som i ett sammanhängande skyltflöde vägleder besökaren påvägen från ankomstpunkten till den slutliga destinationen. De många alternativen och formaten som ”VIA” erbjuder gör att kraven uppfylls för var och en av dessa kategorier. Från en fristående skylt för en utomhusparkering, via riktningsskyltar som informerar och skapar trygghet åt besökarna, och slutligen bekräftar att de har nått sin valda destination med dörridentifieringsskyltar.

 

Det breda skyltsortimentet är särskilt viktigt för hälso- och sjukvården, utbildningsinstitutioner, fritidsanläggningar och transportnav på grund av de flexibla konfigurationerna, som möjliggör en konsekvent estetik i planeringen samtidigt som det inte distraherar från det arkitektoniska konceptet för en plats utan istället förstärker och i slutändan vägleder besökarna på ett tydligt sätt.

 

Enkelt och logiskt
VIA har redan installerats i ett antal projekt i USA, Asien och norra Europa, inklusive det nya Universitetssjukhuset i Aarhus i Danmark, där arkitektbyrån C.F. Møller ingick i designteamet. Sjukhuset har en yta av 1 200 000 m². Att underlätta navigeringen på detta enorma område var drivkraften för skapandet av VIA, ett arbete som har letts av C.F. Møller Design.

 

– Skyltarnas placering måste vara konsekvent, flexibel och enkel vad gäller installationen. Skyltarna måste även vara lätta att läsa och skapa ett starkt samband mellan skyltningen inomhus och utomhus. Samtidigt var det viktigt att för oss att produkterna skulle smälta in och vara estetiska sett till materialen och färgerna i den arkitektoniska miljön och de natursköna omgivningarna. Jag är glad att kunna säga att vi är mycket nöjda med resultatet. VIA-serien har gett oss exakt det som vi sökte, kommenterar John Brøcker, chef för C.F. Møller Design

 

Tillverkat i Danmark
-VIA-serien inkluderar utomhusskyltar i form av monoliter för nedgjutning/fastbultning och inomhusskyltar med eller utan inbyggd belysning, inklusive nedhängande (enkla eller dubbelsidiga), flaggskyltar samt vägg- och dörrskyltar. Till hela serien har det utvecklats flexibla infästningssystem som kan anpassas efter byggkraven. Energisnål LED-belysning skapar en hållbar lösning som ger en jämn ljusspridning och som ökar synligheten hos strategiskt viktiga skyltar. Det enkla och energisnåla ”plug and connect” LED-systemet möjliggör enkel installation via en medföljande strömkälla.
Alla produkter tillverkas centralt vid Modulex prisbelönta anläggning i Billund, Danmark. Anläggningen uppfyller de strängaste miljökraven i världen.

 

Om C.F. Møller Design
C.F. Møller Design är en del av C.F. Møller, en av Skandinaviens största och ledande arkitektbyråer. C.F. Møller Design samarbetar med danska och internationella företag kring design och utveckling av innovativa produkter för hus, deras omgivningar och livet som levs i dem.

Nyheter

Prenumera på nyhetsbrev

Shortlisted for Blueprint Awards 2019

16.9.2019 | The Assembly Hall in Copenhagen is shortlisted for a Blueprint Award 2019 in the category ‘Best Building Re-Use Project’. The shortlisted projects are projects that sustainably rethink, revitalise and repurpose buildings for new uses.

Awarded for Artwork

30.8.2019 | C.F. Møller Architects win a CODAaward 2019 for best site-specific artwork in the category Healthcare with Biomedicum in Stockholm.

Ny nordisk designserie

27.8.2019 | C.F. Møller Architects designers lanserar i samarbete med Randi en ny nordiskt baserad, elegant och funktionell serie tillbehör för badrum.

Birthday Reception in Aarhus

15.8.2019 | Partner and architect Julian Weyer turns 50 years. C.F. Møller Architects will host a reception to celebrate Julian, and it will be our great pleasure if friends, colleagues and business partners will attend the reception to celebrate Julian Friday the 30th of August, 15.00-17.00 at Europaplads 2.

Hjärtat i Ikast erhåller utmärkelsen ICONIC Award

9.8.2019 | «Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).

Win third prize in invited competition

12.7.2019 | 30 international teams were invited to design the new premises for the EU Commission in Brussels, and it has been announced that C.F. Møller Architects in collaboration with B2Ai won third prize.

Wins Green Good Design Award

8.7.2019 | Copenhagen International School by C.F. Møller Architects wins Green Good Design Award 2019.

Utvecklar nytt kontorsområde i Uppsala

1.7.2019 | Atrium Ljungberg utvecklar i samarbejde med C.F. Møller Architects nytt kontorsområde i Gränbystaden, Uppsala, genom förnyad markanvisning.

”Hjärtat” i Ikast tar hem internationell utmärkels

1.7.2019 | ”Hjärtat” (Hjertet) i Ikast, som utformats av C.F. Møller Architects, har utsetts till vinnare av den mycket prestigefyllda utmärkelsen International Architecture Award 2019 av muséet Chicago Athenaeum, arkitektur- och designmuseum och European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (Europeiskt centrum för konstnärlig arkitektur och urbana studier).

C.F. Møller Architects öppnar kontor i Berlin

26.6.2019 | Den 1 juli öppnar C.F. Møller Architects dörrarna till det nya kontoret i centrala Berlin. Detta sker mot bakgrund av en allt större uppdragsvolym till följd av en fokuserad satsning på den tyska marknaden under de senaste åren.

Awarded 'Best Conceptual Design'

25.6.2019 | We are happy to tell that our Golden Mede Housing project for the Rothschild Foundation was awarded 'Best Conceptual Design' at the S.ARCH (Sustainable Architecture) Awards 2019.

C.F. Møller Architects presenterar ett förslag på en ny vision för Garden City

16.5.2019 | C.F. Møller Architects har gått vidare till andra omgången i den internationella idétävlingen om en översiktsplan på 45 hektar, baserat på en ny vision för principerna bakom Garden City rörelsen. Studion presenterar nu det nyligen inskickade förslaget.

Central Station: En ny serie övergångsmöbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lanserar i samarbete med C.F. Møller Design, en helt ny serie av paus- och övergångsmöbler under namnet Central Station. De nya möblerna kommer att bidra till att ytorna i ett kontor, en lärandemiljö, ett hotell eller en restaurang hänger ihop på bästa möjliga sätt.

Läkande arkitektur i Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects ligger bakom förslaget till den nya psykiatriska kliniken i Finland, som baseras på gedigen internationell erfarenhet inom sjukvård, samt på konceptet ”helande arkitektur”, som även kallas evidensbaserad design (EBD).

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris för banbrytande lösningar

2.4.2019 | C.F. Møller Design och Normbau vinner ”Design Plus powered by ISH 2019” för sitt nya modulära sittsystem.

Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | På torsdagskvällen avslöjades det att Biomedicum, som ritats av C.F. Møller Architects, vinner Årets Bygge 2019. Byggnaden är ett kraftpaket för modern forskning för Karolinska Institutet i Stockholm, med Akademiska Hus som byggherre och Skanska som entreprenör.

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects tilldelas ett MIPIM Award samt ett hedervärt omnämnande för två projekt i England vid årets MIPIM Awards i Cannes.

Världens första promenadvänliga anslutning

12.3.2019 | C.F. Møller Architects presenterar en masterplan som skapar världens första 100 % promenadvänliga anslutning mellan en internationell flygplats, natur och urbana stadsfunktioner.

Reviderade planer för nytt opera- och kulturhus

5.3.2019 | De nya planerna visar upp ett förstärkt koncept som förbättrar samarbetet mellan fyra kulturleverantörer och bidrar till revitaliseringen av Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Sveriges högsta trähus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bakom Sveriges högsta massivträhus som nu tar emot sina första hyresgäster. Huset är byggt med stomme av trä och står som ett landmärke för den nya stadsdelen Kajstaden och en hållbar framtid.

C.F. Møller Architects får ett nytt skoluppdrag

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fått i uppdrag att rita Haninge kommuns nya landmärke Vega skola och aktivitetshus. Dessutom ingår i uppdraget att rita tio nya förskolor utifrån en typförskola.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.
Visa mer