Vinder af tysk designpris 2020 - C.F. Møller
12.12.2019

Vinder af tysk designpris 2020

Ascento, der er en ny og modulopbygget badestolsserie, der kombinerer smukt design med komfort og sikkerhed, vinder tysk designpris 2020 i kategorien "Bad og velvære".
Vinder af tysk designpris 2020 - C.F. Møller
Vinder af tysk designpris 2020 - C.F. Møller

"Badesædet imponerer med sin enkle og moderne æstetik, der gør, at det nemt kan indgå som en naturlig del af mange badeværelsesmiljøer. Sædet kan desuden tilpasses brugernes særlige behov med brug af forskellige moduler, hvilket gør produktet ekstremt fleksibelt", udtaler juryen bag den tyske designpris 2020.


Ascentos udgangspunkt har været at skabe en badestolsserie, der ikke bare forenkler og gør hverdagen lettere for ældre og bevægelseshæmmede, men også appellerer til alle, der ønsker lidt ekstra komfort og sikkerhed på badeværelset, takket være et smukt og enkelt design. Udfordringen ved den universelle og æstetiske tilgang har været at fastholde et enkelt udtryk på trods af forskellige montageløsninger og en bred vifte af tilbehør som f.eks. ryglæn, armlæn og gulvstøtte, der retter sig mod forskellige brugergruppers individuelle behov. Der er således taget højde for både funktion, ergonomi og æstetik.

 

Der er lagt stor vægt på brugernes oplevelse af komfort og sikkerhed. Også praktiske overvejelser vedrørende montage, brug og rengøring har været afgørende. Produktets bidrag til den samlede oplevelse af rummet har ligeledes været vigtigt. Det afspejles i, at de veloptimerede armlæn med to positioner og den automatiske gulvstøtte udgør en naturlig del af den overordnede form, således at produktet også fremstår integreret og enkelt, når sædet er foldet op.

 

Serien er udviklet i samarbejde med det tyske firma Normbau – en af Europas førende leverandører af plejeudstyr. C. F. Møller Design har tidligere designet produktserier til Normbau, herunder en omfattende serie af støttegreb og andet inventar til badeværelset, der markedsføres under navnet Cavere. Serien blev i 2019 belønnet med Design Plus-prisen.


Om den tyske designpris
Generelt bidrager den tyske designpris direkte til den kommercielle succes. Prisen uddeles kun til projekter, der yder virkelig banebrydende bidrag til tysk og internationalt design. Det er den velrenommerede, internationale bedømmelseskomité med til at garantere. Den tyske designpris peger på og præsenterer unikke designtrends og er således en konkurrence, der støtter det designorienterede miljø.

 

 

Link til German Design Awards
Læs mere

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder