C.F. Møller Architects vinder landskabspris - C.F. Møller
C.F. Møller Architects vinder landskabspris - C.F. Møller
20.5.2020

C.F. Møller Architects vinder landskabspris

”Re-imagining the Garden City” vinder WLA Award of Excellence 2020 i kategorien “Concept-Analysis and Planning”.
C.F. Møller Architects vinder landskabspris - C.F. Møller

Re-imagining the Garden City er et 45 hektar stort masterplan projekt, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement, hvor der lægges vægt på et bæredygtigt og socialt samfund.

 

World Landscape Architecture (WLA) er en årlig, international prisuddeling, der hylder landskabsarkitekter over hele verden. WLA Awards anerkender det innovative arbejde, som professionelle landskabsarkitekter og studerende udfører på verdensplan.

 

- Vi glæder os over, at vores forslag til masterplan og udvidelse af Letchworth Garden City vandt en pris ved årets World Landscape Arhitecture Awards. Vores gentænkning af den traditionelle landsby med et synergistisk forhold til en bredere produktiv landskabsstrategi blev anerkendt for sin fremragende rolle i kategorien ”Cocept- Analysis and Planning. Denne store anerkendelse af vores design er et udtryk for vores teams talent, og jeg lykønsker alle, der var involveret, siger Rolf Nielsen, associeret partner, arkitekt MAA ARB RIBA, fra London. 

C.F. Møller Architects vinder landskabspris - C.F. Møller

Letchworth Garden City er den oprindelige byhave, der bygger på principper, der blev udviklet af Ebenezer Howard, og som fik deres udtryk af arkitekterne Berry Parker & Raymond Unwin. I tråd med ånden fra den oprindelige Garden City er det håbet med forslaget at kunne plante frøene til det sociale samspil, der skaber et sundt og socialt bæredygtigt samfund, hvor mennesker tager vare på hinanden og på landskabet.

 

Masterplanen bygger på en moderne fortolkning af en såkaldt "hamlet" og er udviklet indefra og ud; fra en lille boligenhed til en større landsby.

Landskabsprincippet er en vigtig katalysator for masterplanen og har dannet grundlag for alle strategiske, designmæssige beslutninger, og rammen for den nye masterplan er bygget op omkring forbindelser og synergier mellem landskabernes produktive, praktiske og sociale funktioner. Masterplanen er omgivet af et vildtvoksende landskab, der giver ly for støj og vind, samtidig med at det skaber en følelse af at være afskærmet og øger biodiversiteten. Ud over at den nye vej udnytter de eksisterende hække og danner forbindelse til selve Letchworth Garden City, byder den på nye aktiviteter undervejs.

 

Prisvindende byplanlægning

Udover Re-imagining the Garden City, i Letchworth, England, har C.F. Møller Architects afdeling for Landscape og Urbanism også arbejdet på Laindon Centre, i Essex, England, som de modtog den prestigefyldte AR MIPIM Future Project Award for i 2018. Laindon Center er en masterplanen, der skal skabe nye boligområder og genetablerer en pulserende butiksgade i Laindon centrum i Essex. Masterplanen reetablerer forbindelsen med allerede eksisterende kvarterer ved at nyfortolke Laindon High Road som et aktivt borgerområde med detailhandel, kommercielle muligheder og cafeer.

 

C.F. Møller Architects arbejder på nuværende tidspunkt med landskabsprojekter i Danmark, Tyskland, Sverige, Belgien og Irland, blandt andet Byen til vandet i Randers, Danmark, Gränby, Östra Sala Backe, i Uppsala, Sverige og The New City, i Oostende, Belgien.

 

Re-imagining the Garden City
The Laindon Centre
The Climate Ribbon
Gränby - Östra Sala Backe
The New City

Flere nyheder

 
Vis flere nyheder