C.F. Møller Architects etablerer seg i Malmö - C.F. Møller. Photo: Mew
3.3.2020

C.F. Møller Architects etablerer seg i Malmö

C.F. Møller Architects styrker tilstedeværelsen i Sverige med en assosiert partner fast plassert i Malmö.
C.F. Møller Architects etablerer seg i Malmö - C.F. Møller. Photo: Mew
C.F. Møller Architects etablerer seg i Malmö - C.F. Møller. Photo: MediaEvolution

C.F. Møller Architects vokser og etablerer kontor i Malmö i løpet av våren 2020. De siste årene har arkitektfirmaet hatt i oppgave å tegne Lunds nye sentralstasjon, og de står også bak «The Point» i Malmökvarteret Hyllie, Akutt- og infeksjonsklinikken i Malmö samt den svært populære Eleda (tidligere Swedbank) Stadion, som er hjemmebane for fotballklubben Malmö FF. For tiden arbeider C.F. Møller Architects også med boligprosjekter i bydelene Råbylund og Södre Brunshøg i Lund.


– Etableringen i Malmö er en naturlig utvikling for oss, ettersom vi i lengre tid har hatt oppdrag i Sør-Sverige. Vi gleder oss til å være til stede i Sør-Sverige og til å bli en del av den dynamiske Øresundsregionen. Vårt nære samarbeid med lokale partnere og egne kontorer i København, Stockholm, Aarhus, Aalborg, Oslo, London og Berlin, tilfører et internasjonalt preg som vi håper på vil bli opplevd som verdiskapende, sier Ola Jonsson, assosiert partner og arkitekt.


Ola Jonsson har gjennom ti år hos C.F. Møller Architects’ kontor i Stockholm, hatt ansvaret for en rekke prosjekter. Nå flytter han tilbake til Skåne hvor han opprinnelig kommer fra, for å lede utviklingen av tilstedeværelsen i Malmö.


– For oss er Sør-Sverige et viktig marked og vi vet at det er essensielt å ha lokalkunnskap om regionen, både for oss og våre samarbeidspartnere. Derfor har vi nå en assosiert partner som er fast plassert i Malmö. På sikt er målet å utvide med et kontor og flere medarbeidere i takt med at vi får flere oppdrag, forteller Lone Bendorff, CEO og partner i C.F. Møller Architects.


C.F. Møller er medlem av det lokale bærekraftinitiativet LFM 30. Sammen med de andre medlemmene av LFM 30, ligger det et fokus på å dele kunnskap om bærekraftige byggeprosjekter, for å oppnå en klimanøytral byggesektor i Malmö innen 2030.


Om C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects er et av Skandinavias ledende arkitektfirmaer, med mer enn 90 år med prisvinnende prosjekter i Norden og resten av verden.


Hver dag skaper firmaet arkitektoniske kvaliteter basert på erfaring, innovasjon og nordiske verdier, som sikrer bærekraftige og estetiske løsninger med varig verdi for kunder, brukere og samfunn.


I tillegg til den nye tilstedeværelsen i Malmö, har C.F. Møller kontorer i Aarhus, København, Aalborg, Stockholm, Oslo, London og Berlin, som til sammen utgjør ca. 300 medarbeidere.

 

C.F. Møller Architects i Malmö:
Media Evolution City
Stora Varvsgatan 6a
211 19 Malmö

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter