Nytolkning av tradisjonelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst
Nytolkning av tradisjonelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst
1.3.2022

Nytolkning av tradisjonelt designmøbel

C.F. Møller Architects nytolker det tradisjonelle brettbordet for Gejst, som er et ungt og fremadstormende designfirma.

 

Det tradisjonelle brettbordet er en klassiker i mange hjem. Nå har C.F. Møller Architects i samarbeid med produsenten Gejst skapt en nytolkning med en design som er både skulpturell, praktisk og holdbar.


Bordet heter Svip, og den funksjonelle designen gjør at det kan brukes som et vanlig, lavt bord, men med én enkel bevegelse kan hele bordplaten løftes av understellet og brukes som brett.

Jon Brøcker / C.F. Møller Architects - Nytolkning av tradisjonelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Ukomplisert enkelt
Svips understell består av to aluminiumsplater med asymmetrisk plasserte spor som glir lett i hverandre, slik at platene skaper et rom med en praktisk funksjon. På få sekunder kan bordet monteres til en stabil konstruksjon. Til brettet i stål medfølger det en lysegrå matte av spesialutviklet gummi. Matten kan legges på brettet hvis man ønsker en mer praktisk overflate enn svart stål, og den gir også Svip-bordet et nytt uttrykk.


Svip har det samme nordiske og moderne uttrykket som finnes i oppslagstavlen Retell, som også er designet av C.F. Møller for Gejst. I tillegg gjenspeiler bordet på en vakker måte designernes kjærlighet til arkitektonisk kvalitet. Designens tekniske, lune, funksjonelle og estetiske forhold blir til en høyere enhet, og man møter tydelig et bord som ikke bare er laget for å se fint ut.


– Vi håper at man opplever sirkelen med det asymmetriske krysset som et lekent og skulpturelt objekt, og at man samtidig ser et produkt med en tydelig funksjon, sier Jon Brøcker, sjef for C.F. Møllers avdeling Product Design.

Nytolkning av tradisjonelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst

Product Design fra C.F. Møller
C.F. Møller Architects designteam samarbeider med danske og internasjonale virksomheter om design av bygninger, omgivelsene og livet som leves i dem. Det kan være som produkter, prosesser, tjenester eller opplevelser. Det kan også være som interiør- og innredningsoppgaver med utgangspunkt i egne eller andres byggeoppgaver. I tillegg til arbeidet med Gejst har C.F. Møller nylig blant annet designet en bærekraftig stol med navnet R.U.M. (Re-Used Materials) av resirkulert plast for Wehlers, lampeserien YoYo for Focus Lighting, baderomsserien Cavere for tyske Normbau, samt fremtidens avfallssorteringspunkter i København, som skal bidra til å gjøre byen mer bærekraftig.


Om Gejst
Gejst ble stiftet våren 2013 og har en sterk lidenskap for god og holdbar design. Målet var å utfordre den konvensjonelle tilgangen til design og på den måten skape tidløse produkter – både designmessig og i materialer. Gejst er mer enn bare et navn. Det var grunnlaget for virksomheten, og denne følelsen gjennomsyrer fortsatt hver minste tanke og produkt som produseres. Inspirert av den nordiske livsstilen skaper Gejst moderne interiørprodukter av topp kvalitet for å skape glede i hjem over hele verden hver eneste dag.

 

Prosjektbeskrivelse

Nytolkning av tradisjonelt designmøbel - C.F. Møller. Photo: Gejst

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter