OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter
OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter
22.2.2022

OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland

C.F. Møller Architects vinner konkurransen med en arkitektonisk design som viser en helhetlig struktur for læringsmiljøer og åpne skolebygninger som involverer lokalsamfunnet.

 

OSW Open School i Waldau i Kassel definerer en ny standard for læringsmiljøer i tyske skoler ved å bruke natur og utdanning i et fleksibelt og bærekraftig flerbrukslandskap samt å bygge for lokalsamfunnet. Det har vært spesielt fokus på å inkludere samfunnsorienterte funksjoner som bibliotek, ungdomssenter, musikkrom og verksteder i skolebygningen.

OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

– Vi har fokus på å lage en skolebygning som blir en ren ny destinasjon og katalysator for å samle de omkringliggende nabolagene i forstaden Waldau i Kassel, sier Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter

Variasjoner i bygningens geometri skaper varierte miljøer for læring og aktiviteter på innsiden og utsiden. Utearealer skaper en campus som også inviterer lokalsamfunnet til å bruke de mange sonene for trening og rekreasjon. På den måten dras aktiviteter og undervisning bokstavelig talt utenfor fasaden og støtter det konseptuelle læringsmiljøet der barn lærer fra hverandre ved hjelp av kreativitet integrert med natur.
Med fokus på åpenhet som en skole for allmennheten har OSW Open School tydelige passasjer øverst og gjennom hele bygningen:


– For åpen tilgang til de samfunnsorienterte funksjonene i bygningen, og for å skape en urban forbindelse med friluftsområdene, bruker vi en eksisterende sti, som vi forlenger inn i skolens atrium. Den urbane sammenhengen styrkes ytterligere med en trapp med brede trinn, som fungerer som et urbant rom med utsikt over landskapet og avslapningsområder. Designen gir inntrykk av at skolen er en grønn ås for læring, sier Mads Mandrup, partner i C.F. Møller Architects.

OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter

Bærekraftig og fremtidsrettet tre-hybridbygning
OSW Open School er basert på sertifiseringskravet for DGNB med seks prosjektspesifikke temaer: fleksibilitet, inneklima, sunn livsstil, optimal drift, levetid og dobbel funksjon. Dette førte til en fleksibel tre-hybridbygning med minimalt med lastbærende vegger og en tilpasningsdyktig og fremtidsrettet design.


Den hybride trekonstruksjonen med lette komponenter reduserer byggetiden for lastbærende rammer med 30–40 prosent sammenlignet med tradisjonelle løsninger. Og miljøpåvirkningen fra materialvalget reduserer CO2-utslippene med 50 prosent sammenlignet med tradisjonelle løsninger.

 

– Ambisjonene med prosjektet er å vise hvordan arkitektur kan spille en viktig rolle i utviklingen og styrkingen av et lokalsamfunn – på tvers av generasjoner og kjønn. I designens kjerne gjenspeiles våre verdier for samfunnsansvar og miljø ved å fokusere på velferd for alle, kombinert med bærekraftige løsninger for både landskap og arkitektur, sier Mads Mandrup, partner hos C.F. Møller Architects.

Copenhagen International School / C.F. Møller Architects - OSW Open School setter nye standarder for læringsmiljøer i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Adam Mørk

Ledende innen arkitektonisk velferd

C.F. Møller Architects har bidratt i stor grad til utviklingen av velferdssamfunn i Skandinavia og resten av verden siden stiftelsen i 1924. C.F. Møller Architects blir regelmessig anerkjent og får tildelt priser internasjonal for å definere nye standarder for arkitektur, takket være et stort fokus på arkitekturens funksjonelle, kunstneriske og samfunnsmessige verdi.


C.F. Møller Architects arbeider også for tiden med Ny Islands Brygge School, Klostermarksskolen og Horsens Gymnasium i Danmark, Vega Skole i Sverige og Glemmen skole i Norge. I tillegg står C.F. Møller Architects bak prisbelønte læringsmiljøer, for eksempel Copenhagen International School, the International School Ikast-Brande i Danmark, og A.P. Møller School i Schleswig.


I Tyskland designer C.F. Møller store prosjekter, for eksempel Fernbahnhof Hamburg-Altona, det tyske miljøverndepartementet, i8-campus og MK7 i München, samt hovedkontoret for Berlin Hyp.
Andrepris i konkurransen gikk til Schneider + Schuhmacher Planungsgesellschaft, og tredjepris gikk til h4a Gessert+Randecker Architekten.


C.F. Møller Architects designer OSW Open School i samarbeid med Nordland Arkitekter og Wenzel + Wenzel.

 

Presse Release City of Kassel
Prosjektbeskrivelse

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter