«Hjertet» i Ikast vinner Civic Trust Awards - C.F. Møller
9.3.2020

«Hjertet» i Ikast vinner Civic Trust Awards

«Hjertet» i Ikast, av C.F. Møller Architects, er et nytt kultur- og kommunikasjonssenter som kombinerer undervisningsaktiviteter, fellesaktiviteter, fysisk trening og lek på forskjellige nye måter.
«Hjertet» i Ikast vinner Civic Trust Awards - C.F. Møller
«Hjertet» i Ikast vinner Civic Trust Awards - C.F. Møller

Civic Trust Awards ble grunnlagt i 1959 og deles ut for å anerkjenne unik arkitektur, design, planlegging, landskap og offentlig kunst. Prisen tildeles prosjekter med den beste arkitektoniske kvaliteten, men bare hvis prosjektet anses å være et spesielt positivt kulturelt, samfunnsmessig eller økonomisk bidrag til lokalsamfunnet, og viser engasjement for bærekraft og universelle designprinsipper. Den britiske prisen tildeles i hovedsak britisk arkitektur, og svært sjelden tildeles prisen til internasjonale prosjekter.

I år var «Hjertet av Ikast» en av vinnerne av Civic Trust International Award. I tillegg var bygningen en av åtte som ble valgt ut av Civic Trust National Panel som deres favoritter fra årets prisvinnende prosjekter.


«Bygningen er designet for å være et kulturelt brennpunkt for lokalsamfunnet, og den representerer kraftig og tilgjengelig arkitektur som utstråler åpenhet, varme og imøtekommenhet. En fantastisk bygning både innvendig og utvendig, med et spesielt unikt interiør som viser arkitektur av høy kvalitet og en kvalitetstilnærming til materialvalg og elegante detaljer», sier juryen.


«Hjertet er et perfekt eksempel på hvordan man kan samle ressurser fra ulike interessenter og bruke nødvendige investeringer, som ellers ville ha blitt bruk til mindre individuelle tiltak, for å skape noe med mye større rekkevidde og påvirkning – et samfunnsdrevet tiltak som vi er stolte over å ha vært en del av», sier Julian Weyer, Partner, Architect maa.


Multifunksjonell bygning
C.F. Møller Architects’ utvidelse av den internasjonale skolen, Ikast-Brande, skaper et møtepunkt der relasjoner mellom ulike sosiale og aldersmessige grupper kan formes og opprettholdes. Bygningene og uteområdene er skapt for å fremme inkluderende og integrerende sosiale og kulturelle møter og sammenkomster. Utvidelsen inkluderer idrettshaller med multifunksjonelle og pedagogiske fasiliteter. Det er også kommersielle arbeidsmuligheter, som inkluderer for eksempel kafeer og kontorlokaler.

Prosjektet vil gjøre utdanningsfasilitetene ved skolen enda bedre, og samtidig skape et nytt møtested sentrert rundt et område i Ikast som er i kraftig vekst. «Hjertet» omgis av aktiviteter med et rikt mangfold for lokalsamfunnet, trening og rekreasjon.


Tidligere har C.F Møller Architects vunnet en Civic Trust Award for blant annet Sogn & Fjordane kunstmuseum i 2015, og i 2017 vant C.F. Møller Architects en pris for Campus Hall-prosjektet ved Syddansk Universitet i Odense.

 

Klient
Eiendomsselskapet ISIB A/S (med Bestseller HEARTLAND og Ikast-Brande kommune), Realdania og Danske Stiftelsen for Kultur- og Idrettsanlegg.

 

 

The Heart in Ikast
Civic Trust Awards

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter