Media City Odense (MCO) Vision C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Media City Odense (MCO) Vision C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
23.6.2022

C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense

TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, Syddansk Universitet (SDU), TV 2 Fyn og Media City Odense (MCO) har signert en intensjonsavtale med DSB Ejendomsudvikling om å opprette en medieteknologi by i Odense. Første fase av den nye mediebyen, som ifølge visjonen for prosjektet skal stå klar i begynnelsen av 2026, vil sette nye standarder for innovasjon og samarbeid samtsette rammene for verdens beste arbeidsplass.

 

Partene bak Media City Odense har i lengre tid undersøkt mulighetene for å skape en fysisk Media City Odense med en samling av media, tech og utdanningsinstitusjoner. Og i den forbindelse er medieklyngen i dialog med DSB Ejendomsudvikling (DSB EU), som eier nabotomten til Kvægtorvet, der TV 2 Danmark holder til, ved jernbanekroppen i Odense. Det samarbeidet kulminerer nå med en intensjonsavtale som gjør at DSB EU kan gå på jakt etter en investor som kan bli en partner i byggeprosessen og sende prosjektet inn i neste fase.

Anne Dyrehauge, Media City Odense (MCO) - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: Ebbe Rosendahl / TV 2

– Vi har gledet oss veldig til å avduke vår visjon om en fysisk Media City Odense. Det vil ta klyngesamarbeidet til et helt nytt nivå og gi alle de deltakende bedriftene og institusjonene et enormt forsprang når det gjelder rekruttering og utvikling, sier direktør i Media City Odense, Anne Dyrehauge.

 

Prosjektet er inspirert av Media City Bergen i Norge, hvor mange av de viktigste medieaktørene i Norge er samlet under ett tak. Erfaringer fra Bergen viser at synergieffektene av å flytte sammen er store, både i forhold til produksjon og økt rekruttering.

Media City Odense (MCO) Vision C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Verdens beste medieklynge
Ambisjonen er å bli Danmarks ledende medieklynge og danne rammen for verdens beste arbeidsplass. I tillegg er målet å skape en ny grønn bydel forankret i Odenses identitet. Byggingen skal være merkbart bærekraftig og ikke minst fremtidssikker, slik at det er fleksibilitet når bedrifter vokser og endrer seg.


C.F. Møller Architects er tilknyttet prosjektet og har utarbeidet en visjon for de fysiske rammene og de første tentative skissene for huset, som vil kunne romme både tradisjonelle mediebedrifter og det omkringliggende økosystemet som techbedrifter, markedsføring/kommunikasjon, film, spillutviklere og utdanningsinstitusjoner. Huset har potensial til å romme mer enn 40.000 m2, en viktig parameter for partene i MCO er at det er plass til bedrifter i alle størrelser, også mindre startups.

Michael Kruse, C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

– Media City Odense er en fantastisk visjon, som vi er glade for å kunne bidra til å realisere og gi fysisk form. Potensialet er virkelig stort; både for brukere og besøkende, hvor helt nye unike fellesskap og fagmiljøer skapes i nye grønne og bærekraftige rammer. Prosjektet er forankret både lokalt og naturlig i sentrum av byen. Vi har lagt vekt på å skape rammene for utvikling av en sosial, romlig og faglig dynamikk, som gir en helt spesiell identitet som har både nasjonal og internasjonal betydning og format, sier Michael Kruse, partner og arkitekt i C.F. Møller Arkitekter.


MERK. Illustrasjoner er utelukkende et forslag til hvordan den fysiske Media City Odense kan se ut. Det endelige designet er ikke bestemt.

Via University College Campus Horsens / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Architects gir form til visjonen om en ny medieby i Odense - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Adam Mørk

Erfarne by- og campusutviklere

C.F. Møller Arkitekter står bak et lignende prosjekt i Horsens. Her har arkitektene både utviklet en plan for Campus Horsens, som er et nytt bynært campusområde med jernbanestasjonen som nabo.Selve VIA University College Campus Horsens, samler utdanning, entreprenørskap og innbyggere i en konstruktiv smeltedigel som ble innviet i 2021. I tillegg står også C.F. Møller bak utviklingen av Frederiks Plads og Ceres Byen i Aarhus, som blander næringsliv og bolig, samt utviklingen av CBS Campus i København og NTNU Campus i Trondheim, som også blander næringsliv og utdanning.

 

Om Media City Odense
Media City Odense (MCO) er non-profit og grunnlagt av TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, Syddansk Universitet og TV 2 Fyn. Odense kommune er en strategisk samarbeidspartner. Den spirende medieteknologiklyngen vokser stadig med nye medlemmer fra mediebransjen og det omkringliggende økosystemet, og teller i skrivende stund 16 medlemmer. Sekretariatet holder til i den gamle jernbanestasjonen i Odense og står blant annet bak konferansen MCO MediaTech Festival. Les mer på www.mediacityodense.dk.

Om DSB Ejendomsutvikling
DSB Ejendomsutvikling A/S er et selvstendig datterselskap som er 100 prosent eid av DSB. Selskapet selger, utvikler og leier ut den delen av DSBs eiendomsportefølje som ikke lenger brukes til jernbanedrift, og inngår også næringseiendomsprosjekter i samarbeid med eksterne eiendomsaktører.

 

Media City Odense

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter