C.F. Møller Architects vinner stort sykehusprosjekt i Finland - C.F. Møller. Photo: TAYS
 C.F. Møller Architects vinner stort sykehusprosjekt i Finland - C.F. Møller. Photo: Mew
5.1.2021

C.F. Møller Architects vinner stort sykehusprosjekt i Finland

I samarbeid med finske konsulenter vinner C.F. Møller Architects oppgaven med å gjennomføre en 160 000 m2 sykehusutvidelse av Tays Central Hospital i Tammerfors, Finland.

 

Hvert år leverer Tammerfors universitetssykehus krevende og spesialisert behandling til nesten én million finner innenfor nesten alle medisinske spesialfelt, fra behandlinger på akuttmottaket til rehabilitering av pasienter. Hovedandelen av pasienter behandles ved Tays Central Hospital i Tammerfors, men sykehuset trenger å moderniseres for kontinuerlig å sørge for effektiv pleie og optimale arbeidsforhold for de ansatte.

 

C.F. Møller Architects har vunnet prosjektet med å modernisere sykehuset i samarbeid med et team ledet av HTJ Ltd, én av de ledende byggekonsulentselskapene i Finland. C.F. Møller Architects vil, som et internasjonalt prosjekteringsselskap, samarbeide med noen av de mest kjente lokale arkitektfirmaene, for å sørge for at Tammerfors universitetssykehus får et fullstendig nytt, moderne sykehuskompleks, som oppfyller behovene for en fremtidssikker sykehusstruktur og en arkitektur som støtter pasientenes helbredelse og skaper gode arbeidsforhold for de ansatte. Dette oppnås gjennom et gjestfritt sykehus med fokus på blant annet enkeltrom og pasientfokuserte prosesser.

 

Prosjektet skal gjennomføres over en tiårsperiode og vil starte med en ny masterplan, som vil utgjøre grunnlaget for de kommende fasene. Arbeidet er forventet å begynne tidlig i 2021.

Med dette prosjektet vil C.F. Møller Architects fortsette å anvende og utvide sin evidensbaserte tilnærming (også kjent som helbredende arkitektur) og sin erfaring med store sykehusprosjekter for det europeiske markedet.

 

– Vi opplever stor interesse for sykehusprosjektene våre. Ikke minst har Aarhus universitetssykehus, Akershus universitetssykehus i Oslo og akutt- og infeksjonsklinikken i Malmö banet vei for store sykehuskonkurranser i Europa, sier arkitekt og partner Klavs Hyttel og utdyper,

– Vår tilnærming til sykehusarkitektur er basert på våre skandinaviske røtter og verdier som setter mennesket i sentrum, kombinert med evidensbasert arkitektur. Denne tilnærmingen skaper svært humane og effektive sykehus, og vi er glade for og veldig stolte over at dette prosjektet lar oss implementere dette i en finsk kontekst.

 

Press Release from Tays

The new psychiatric clinic at Tampere University Hospital, a building to support patients’ healing process and the staff’s work environment – a beneficial environment for the good of all. - C.F. Møller Architects vinner stort sykehusprosjekt i Finland - C.F. Møller. Photo: C.F Møller Architects & Aihio Arkkitehdit Oy

Helseekspertise

 

C. F. Møller Architects er allerede i ferd med å bygge et nytt psykiatrisk sykehus for universitetssykehuset i Tammerfors. Et prosjekt som ble vunnet i samarbeid med finske Aihio Arkkitehdit Oy i 2017. I tillegg jobber helseekspertene fra C.F. Møller Architects for tiden blant annet med en utvidelse av Danderyd sykehus i Stockholm, en utvidelse av det fredede RWTH Aachen University Hospital og Städtisches Klinikum Braunschweig i Tyskland samt to psykiatriske sykehus i London.

 

Teamet bak universitetssykehuset i Tammerfors består av C.F. Møller Architects og:

 • Rakennuttajatoimisto HTJ Oy
 • Raami Arkkitehdit Oy
 • Arkitektkontor Tähti-Set Oy
 • Arkitekter Kontukoski Oy
 • UKI Arkkitehdit Oy
 • Aihio Arkkitehdit Oy
 • A-Ingenjörer
 • Insinööritoimisto AX-LVI Oy
 • Granlund Tammerfors Oy
 • Delfoi Oy
 • Projektivisio Oy
 • Granlund Oy

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter