Central Station: En ny serie med pause- og hvilemøbler - C.F. Møller. Photo: Holmris/Merrild Studios
2.5.2019

Central Station: En ny serie med pause- og hvilemøbler

HOLMRIS B8 lanserer i samarbeid med C.F. Møller Design en helt nye serie med pause- og hvilemøbler under navnet Central Station. De nye møblene skal bidra til å få sonene på et kontor, i et læringsmiljø, et hotell eller en restaurant til å henge sammen på best mulig måte.
Central Station: En ny serie med pause- og hvilemøbler - C.F. Møller. Photo: Holmris/Merrild Studios
Central Station: En ny serie med pause- og hvilemøbler - C.F. Møller. Photo: Holmris/Merrild Studios

I dag blir tradisjonelle arbeidsplasser ofte myket opp av salongmøbler eller sitteområder, som oppmuntrer til uformelt fellesskap og pauser i løpet av arbeidsdagen. Men hvordan skaper vi sammenheng mellom disse sonene i et kontorbygg? Dette var utgangspunktet da HOLMRIS B8 satte seg ned med C.F. Møller og sammen utviklet en ny serie med møbler.

 

“Vi ønsker å gi medarbeiderne egne små rom uten å ødelegge opplevelsen av det store rommet,” sier Henrik Holmris, administrerende direktør i HOLMRIS B8 og initiativtaker til utviklingen av Central Station.

 

Nomadetilværelsen fortolket som møbelserie
Med navnet Central Station henvises det til en travel togstasjon med mange mennesker som er i konstant bevegelse og på vei videre. Akkurat som liv og levekår til nomader, som har fungert som en av inspirasjonskildene til den felles utviklingsprosessen.

 

Jon Brøcker, avdelingssjef i C.F. Møller Design, forteller:
"I arbeidet vårt har vi blant annet blitt inspirert av nomadene, som flytter fra sted til sted uten fast bopel. Denne mobiliteten krever utstyr som raskt og enkelt kan pakkes sammen, flyttes og bygges opp på ny. Nomadelivet kan på mange måter sammenlignes med det moderne kontoret, som er i konstant bevegelse og tilpasset prosjekter og oppgaver. Arbeidsplasser er dessuten bemannet med medarbeidere i alle aldre, som ikke nødvendigvis fungerer best på samme måte. Det er derfor det trengs en ny type inventar som både kan møte bedriftenes behov for smidig tilpasning og på samme tid støtte en trend i innredningen av kontorområder, hvor klassiske arbeidssoner i økende grad smelter sammen med sosiale soner og nye arbeidsmåter."

 

Verksted og oase side om side
Central Station er derfor et modulært møbelkonsept som kan kombineres på utallige måter. Med elementer i varierende størrelse, former og funksjoner, kan de sammen danne et dynamisk, kupert og romlig interiørlandskap med fleksible og skulpturelle kvaliteter.

 

I tillegg til nomadenes konstante omflakkende tilværelse har "verkstedet" og "oasen" fungert som inspirasjonskilder for å definere møbelseriens karakter og funksjoner.

Verkstedets krav til praktisk anvendelighet er videreført i designet av møbelserien. De rustikke og svartlakkerte gavlene, som sammen med platene er seriens grunnelementer, er laget av støpt aluminium som forener de etterspurte funksjonene med det enkle og umiddelbare uttrykket vi søkte.

 

Elementene i serien kan uten bruk av verktøy kombineres på en rekke måter for eksempel for å skape arbeidsbord, møtebord og hvilesteder. Bordplater og hyller kan uten videre flyttes opp og ned og tilpasses behov og formål. En oppstilling kan utstyres med en eller flere helpolstrede benker slik at det skapes en ramme for avslapning, uformelle møter eller sosialt samvær. En oase for den lille pausen, hvor det fylles på med ny energi eller utveksles idéer og synspunkter.

 

"Med Central Station har vi skapt et fokusert møbelkonsept som både kan bidra til å bryte ned et kontorlandskap og håndtere de mange ulike oppgavene, rutinene og skiftende behovene som finnes på en moderne arbeidsplass. Vi har lagt mange spennende tanker inn i design, materialer, funksjon og uttrykk, og jeg synes vi har lyktes med å skape en møbelserie som vi ikke har sett maken til før,” sier Henrik Holmris, administrerende direktør i HOLMRIS B8.

 

Central Station - møbelkonseptet
Grunnkonseptet i Central Station består av gavler, som danner kjernen i oppbygningene av møbelserien, en bordplate i to bredder, en skjermvegg og en benk. I tillegg kan man få ulike typer tilbehør, f.eks. whiteboard, kildesortering og oppbevaring. Oaseinspirasjonen skinner gjennom i seriens plantekasser, som ved hjelp av det grønne gjør det mulig å skape et godt inneklima og god akustikk.

 

Med Central Station kan du skape:
• midlertidige arbeidsplasser / improviserte arbeidsplasser
• møte- og prosjektbord
• avskjermede sittemøbler
• prosjektbord
• stå- og sittebord i samme oppstilling
• romdelere
• utstilling
• resepsjoner, skranker, mottagelse
• kaffestasjoner
• avfallsstasjoner
• mer natur inn i miljøet
• oppbevaring for magasiner og personlig utstyr

 

Holmris
Prosjektbeskrivelse

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter