Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
30.1.2020

Biomedicum er i finalen i Cannes

Biomedicum, det nye kraftsenteret for forskning i Stockholm, er valgt som finalist til årets MIPIM Awards i kategorien Best Healthcare Development.

 

MIPIM Awards 2020 mottok mer enn 228 bidrag fra 45 land.
 
Juryen for MIPIM Awards ble samlet 23. januar i Paris for å gå gjennom alle bidragene, og de bestemte at Biomedicum i Stockholm skal gå videre til finalen som det eneste prosjektet i Sverige.

 

- Vi er svært fornøyde med denne nominasjonen. Prosjektet er resultatet av et godt samarbeid internt i C.F. Møller Architects og et inspirerende samarbeid med kunden, Akademiska Hus, brukerne fra Karolinska Institutet, og interiørdesignere fra Nyréns Arkitektkontor, sier Mårten Leringe, Partner, administrerende direktør og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm.

 

Prosjektet ble fullført før tidsfristen og under budsjett.

 

MIPIM Awards 2020
Biomedicum

Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Et kraftsenter for forskning
Den nye laboratoriebygningen Biomedicum er et kraftsenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, et av verdens ledende medisinske universiteter som blant annet er kjent for å bestemme hvem som mottar Nobelprisen i medisin og fysiologi.

 

Tidligere var forskningsmiljøene ved Karolinska Institutet spredt over hele campus – et grønt parkområde med røde mursteinsbygninger fra 1930-tallet. Med Biomedicum får Karolinska Institutet et felles, samlende miljø for fremtidig forskning, med ultra-fleksibelt utstyrte laboratorier og kontorfasiliteter som vil fungere som en katalysator for tverrfaglig arbeid på tvers av de ulike forsknings- og studiemiljøene.

 

Kombinere innendørs og utendørs
Den nye bygningen skal ikke bare være en bygning i campusparken, men også ha rom for parken i bygningen. Med glassdekt atrium videreføres utendørsområdet gjennom bygningen, slik at den grønne campusens sosiale egenskaper forsterkes for å styrke kunnskapsutveksling og tverrfaglig samarbeid.

 

Biomedicum er i finalen i Cannes - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Støttende samarbeid og innovasjon
Bygningens tilknytning skapes blant annet av en åpen og inviterende første etasje med tilgang til atriet samt en kafé og offentlig utstillingsrom. Det dannes også nye veier gjennom campus og knytter sammen Karolinska Institutet og det nye universitetssykehuset Nya Karolinska Solna (NKS). Bygningen tilbyr en rekke formelle og uformelle møteplasser for å støtte samarbeid og innovasjon på tvers av instituttet og sykehuset.

 

Klient: Akademiska Hus
Leietaker: Karolinska Institutet
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Interiørarkitekt: Nyréns Arkitektkontor
Landskap: Landskapslaget AB
Entreprenør: Skanska


Om MIPIM Awards
MIPIM Awards ble startet i 1991, og er en internasjonalt anerkjent eiendomskonkurranse ved MIPIM, Verdens eiendomsmarked, som arrangeres fra 10. til 13. mars 2020 i Cannes.


Den deles ut til verdens mest unike og vellykkede prosjekter – både fullførte og under planlegging – det beste fra eiendomsbransjen.

 

Finalistene
Vinneren i kategorien Best Healthcare Development offentliggjøres under festivalen i mars.

 

Finalistene i denne kategorien er:
• Biomedicum, Stockholm, Sverige. Arkitekt: C.F. Møller Architects
• CHIREC Delta General Hospital, Brussel, Belgia. Arkitekt: ASSAR Architects
• Kommunarka sykehus, Moskva, Russland. Arkitekt: TPO Reserve Company
• Viborg A&E-enhet, Viborg, Danmark. Arkitekt: AART Architects, Sweco Architects

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter