Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes
13.3.2022

Ny director funnet internt i London

C.F. Møller Architects utnevner Sam Whatman som director ved C.F. Møller Architects London-avdeling etter å ha vært i praksisen i tretten år.

 

Sam Whatman, arkitekt DipArch RIBA, har vært hos C.F. Møller Architects i London siden 2009 hvor han begynte som arkitekt og ble prosjektleder i 2013. I 2016 ble han utnevnt til Associate og går nå inn i en ny rolle som director for å administrere filialen sammen med director, Teva Hesse, M.Arch, MAA.

Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

«Jeg er glad for at vi kan utnevne Sam Whatman som director. Det har vært en glede å følge Sam Whatman og hans arbeid og engasjement for å skape innovative og bærekraftige løsninger basert på veldrevne prosesser og en god forståelse av hvordan vi kan omsette våre nordiske verdier til en britisk kontekst til tilfredshet for våre kunder i Storbritannia.», sier Lone Bendorff, administrerende direktør og partner, CF Møller Architects.

Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Diogo Carlos Mendes

London-avdelingen til C.F. Møller Architects ble etablert i 2001, etter oppdraget for Darwin Center fase II-utvidelsen til Londons Natural History Museum. Studioet har 22 ansatte og ligger i telefonhusets kontorbygning i hjertet av Shoreditch.


«Jeg er glad for å akseptere denne utnevnelsen og ser frem til å hjelpe C.F. Møller London leverer flere eksemplariske prosjekter over hele Storbritannia, og bygger videre på vårt nære samarbeid med resten av C.F. Møller-gruppen.», sier Sam Whatman.

Springfield University Hospital / C.F. Møller Architects - Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio

Skandinavisk DNA og lokal ekspertise

Med en etablert tilstedeværelse i Storbritannia har filialen utviklet lokal ekspertise på tvers av flere sektorer, samtidig som den har kunnet trekke på kunnskap og ressurser fra filialer i Skandinavia for å levere store prosjekter. Pågående prosjekter inkluderer Springfield Hospital som er basert på konseptet Healing Architecture og vil bli ferdigstilt i 2022. Et annet nåværende prosjekt er Mountbatten House i Chatham by, Kent, et eksempel på bærekraftig adaptiv gjenbruk av et forlatt kontorbygg til boliger av høy kvalitet og offentlig bruk. Et annet transformativt oppdrag er regenereringen av et utilgjengelig industrihavnsområde ved Holes Bay, Poole, som vil bli et nytt levende distrikt som inkluderer flomsikringsløsninger. Innen bolig jobber filialen for tiden på Blackhorse Yard i London, som er en del av Mayor of Londons rimelige boligordning, Golden Mede i Waddesdon for Rothschild Foundation og flere prosjekter for Swan and Catalyst Housing Associations.

Greenwich Low Carbon Energy Centre / C.F. Møller Architects - Ny director funnet internt i London - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Om Sam Whatman
Sam Whatman utdannet seg til arkitekt ved Glasgow School of Art og siden han kom til C.F. Møller har ledet prosjekter på tvers av mange sektorer, med fokus på bolig-, helse- og energiinfrastrukturbygg.


Sammen med boligutvikling for Peabody Trust og 2012 Athletes Village i London var Sam ansvarlig for å levere Greenwich Peninsula Low-Carbon Energy Centre, et samarbeid mellom bærekraftig urban infrastruktur, arkitektur og kunst i stor skala. Nylig har Sam spesialisert seg på helsedesign, og levert Springfield Hospital, et stort nytt sykehusanlegg i Tooting Bec, Wandsworth, som vil gi sårt tiltrengte psykiske helsetjenester til 5 bydeler over hele Sør-London.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter