C.F. Møller Architects vinner utbyggingskonkurranse i Huddinge - C.F. Møller
C.F. Møller Architects vinner utbyggingskonkurranse i Huddinge - C.F. Møller
17.2.2021

C.F. Møller Architects vinner utbyggingskonkurranse i Huddinge

C.F. Møller Architects og SHH har blitt kåret til vinnere av utbyggingskonkurransen for Hälsovägen i bydelen Flemingsberg av Huddinge kommune. Sammen med C.F. Møller Architects har SHH utformet er forslag for et levende og tilgjengelig boligområde med 300 nye boliger med fokus på bærekraft og tilgjengelighet.
C.F. Møller Architects vinner utbyggingskonkurranse i Huddinge - C.F. Møller

Utbyggingsområdet for Hälsovägen ligger sentralt ved Flemingsberg sentrum. Flemingsberg anses som ett av landets viktigste utviklingsområder, med sterk tilvekst og store utviklingsmuligheter. Som en del av Flemingsbergs vekst ble utbyggingskonkurransen for Hälsovägen lansert våren 2020, og i februar 2021 kåret Huddinge kommune C.F. Møller Architects og SHHs bidrag til vinnerne.

 

C.F. Møller Architects har sammen med SHH utformet et levende og tilgjengelig boligområde for cirka 300 nye boliger samt lokaler i første etasje. Innovasjon, variasjon og bærekraft står i fokus for forslaget, som er i tråd med kommunens visjon for Flemingsbergs vekst.

 

– Vi er glade over å ha vunnet oppdraget, og vi gleder oss til å gjennomføre et prosjekt som oppfyller behovet for innovative boligformer og bærekraftig bygging. Det som gjør forslaget unikt, er at bygningene utføres med reisverk i tre, at det bygges co-living-boliger og at prosjektet bruker verdiskapende urban arkitektur med integrert landskapsdesign. Teamet vårt består av arkitekter og landskapsarkitekter fra C.F. Møller Architects, og vi gleder oss til å samarbeide med SHH, Colive og Huddinge kommune, sier Ola Jonsson, arkitekt og ass. Partner i C.F. Møller Architects.

Integrasjon mellom bygning og landskap

Vinnerforslaget er basert på hus med reisverk i tre med fasader av tre og metall. Langs Hälsovägen møtes man av en steinsokkel laget av granitt fra stedet, med store glasspartier som bidrar til at man skaper en følelse av en levende bygate. C.F. Møllers Architects landskapsavdeling har tegnet det felles gårdsrommet i det eksisterende, bratte og klippepregede terrenget, der vinnerforslaget er et svært godt uttrykk for C.F. Møller Architects designtilnærming og kombinerer bygning og landskap. 

 

– Vi merker en stor interesse for C.F. Møllers Architects helhetlige syn, noe som fører til at det oppstår en fantastisk konsensus i prosjektene våre. Forslaget er et fint eksempel på dette helhetsgrepet som har ført til at vi har løst prosjektets utfordringer for å fortette og bevare eksisterende naturverdier og skape løsninger som er positive både for bybildet, arkitekturen og utemiljøet, sier Jelmar Brouwer, ansvarlig for landskapsavdelingen hos C.F. Møller Architects Sverige.

 

C.F. Møller Architects og SHH har i dette prosjektet valgt å samarbeide med selskapet Colive, som tilbyr et sosialt og fleksibelt boligkonsept gjennom co-living.

 

C.F. Møller Architects er et av Skandinavias ledende arkitektfirmaer med mer enn 90 år med prisbelønte prosjekter i Norden og resten av verden, og med kontor i Oslo, Stockholm, Malmö, Aarhus, København, Aalborg, London og Berlin. Blant de siste ferdigstilte boligprosjektene med fokus på bærekraft i Sverige, finner vi Kajstaden Tall Timber Building i Västerås og Zenhusen i Stockholm, der sistnevnte også er nevnt i boken Tiotalets svenska bostad.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter