C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: S. DHALLOY - Image & Co
15.3.2019

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award

C.F. Møller Architects mottar en MIPIM Award og hederlig omtale for to prosjekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.
C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Associate Partner Rolf Nielsen, London - C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award - C.F. Møller. Photo: Mew

To prosjekter var nominert til priser, og de ble begge hedret under årets MIPIM Awards. Greenwich Peninsula Low Carbon Centre i London tok en MIPIM Award i kategorien “Best Industrial & Logistics Development” under prisutdelingen torsdag kveld i Cannes. Dagen før mottok boligprosjektet Golden Mede hederlig omtale i kategorien “Residential” i prisserien Architectural Review MIPIM Future Prosjects Awards.


Det er andre året på rad at C.F. Møller Architects mottar en MIPIM Award. I fjor mottok arkitektfirmaet med kontorer i Danmark, Norge, Sverige og England en pris for Mærsk Tårnet i København i kategorien “Best Healthcare Project“.

 

Rolf Nielsen, assosiert partner i C.F. Møller Architects i London sier:
Vi er beæret over å nok en gang motta denne prestisjefylte prisen. Det har vært et stort privilegium for vårt firma å jobbe med dette viktige prosjektet ved inngangsporten til Greenwich Peninsula. Et prosjekt som både indeholder det ambisiøse målet med å forsyne en ny del av London med bærekraftig energi, samtidig som det er en hyllest til den rike engelske arven av fremragende samfunnsinfrastruktur.


Vi vil takke våre samarbeidspartnere, spesielt våre klienter Knight Dragon Developments and Pinnacle Power, og den fantastiske kunstneren Conrad Shawcross for hjelpen med å realisere denne bygningens potensial.

 

Om Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre, London

Kraftvarmeverket Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre utgjør et nytt og svært synlig landemerke bærekraftig og rimelig energi til et av Londons største byutviklingsområder, The Greenwich Peninsula, som vil huse 15 700 nye boliger og over 300 000 m² kontorlokaler.


Anlegget har en fremtredende beliggenhet ved inngangen til halvøya, rett ved innkjørselen til Blackwall Tunnel, og inneholder teknologisk avanserte kjeler og kraftvarmeverket som leverer energi distribuert gjennom et fjernvarmenett fra kraftvarmeverket til de enkelte parsellene i området.
På bakgrunn av et ønske om å avmystifisere prosessen rundt energiproduksjon er maskinrommet og de tilhørende fleksible kontorlokalene supplert med et besøkssenter som tilbyr en interaktiv læringsopplevelse for besøkende. Bygningens grunnareal gir fleksibilitet til å innføre ny energiteknologi i løpet av bygningens lange levetid.


Det 49 meter høye skorsteinstårnet er utformet som et spesielt landemerke ved tilgangen til halvøya. Kledningen på tårnet, designet av den britiske kunstneren Conrad Shawcross, består av flere hundre trekantede felter som brettes og fordeles over overflaten av tårnet, slik at det dannes komplekse geometriske mønstre som bryter opp flaten visuelt og skaper en relieffvirkning som leker med fluktpunkter og perspektiver. Om natten produserer en integrert lysdesign en skiftende rekke av komposisjoner som lyser opp konstruksjonen innenfra.

 

Om Golden Mede, Waddesdon
C.F. Møller har stått bak design av to nye boligområder i den engelske landsbyen Waddesdon Village med ca. 2000 innbyggere litt over en times kjøretur fra London.


Det sentrale punktet i landsbyen er renessanseslottet Waddesdon Manor, der den velstående familien Rothschild har bodd siden 1874. Slottet huser i dag The Rothschild Foundation, som er en av Englands største og mest betydningsfulle veldedighetsfond. Fondet står også bak byutviklingen med de nye boligområdene.


Hovedidéen i prosjektet har vært å skape et sentralt parkområde som trekker naturen inn i hjertet av den nye bebyggelsen, der stier og grønne passasjer inviterer resten av byen til også å bruke parken.
Boligene består hovedsakelig av rekkehus i to etasjer som er gruppert i mindre klynger – alle med fronten mot det grønne fellesarealet. Boligenes karakteristiske, skrånende tak og markante kvistvinduer gjør at husene får sin egen spesielle identitet i byen, mens fasadematerialene i form av tegl, lys mur og tre skaper forbindelse til den tradisjonelle bebyggelsen i Waddesdon.


Åpne hager og terrasser på forsiden av husene avspeiler ønsket om å åpne opp for de tradisjonelt mer lukkede engelske boligene. På baksiden av hver bolig er det tilgang til en privat terrasse (hager som åpner seg mot det sentrale parkområdet).


Som spesielt fokus er det lagt vekt på å holde biltrafikken til boligområdet på et absolutt minimum med få veier inn og et fravær av gjennomgangstrafikk.

 

Greenwich Peninsula Low Carbon Energy Centre
Golden Mede
MIPIM

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter