«The Heart» i Ikast vinner internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
1.7.2019

«The Heart» i Ikast vinner internasjonal pris

«The Heart» i Ikast, som er designet av C.F. Møller Architects, har vunnet den prestisjetunge prisen The International Architecture Award 2019 fra Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design og The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.
«The Heart» i Ikast vinner internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
«The Heart» i Ikast vinner internasjonal pris - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

I år fikk museet et rekordhøyt antall prosjekter for nye bygninger, landskapsarkitektur og urban planlegging fra de viktigste selskapene som har global virksomhet.

 

– Vi er beæret over å motta denne prisen. Det har vært en glede å arbeide med et så samfunnsdrevet prosjekt, og vår designtilnærming som integrerer urbane rom og arkitektur, har virkelig utgjort en forskjell for en bred brukergruppe, sier Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

The Heart i Ikast
«The Heart» i Ikast er et nytt møtested med fokus på kultur og kommunikasjon, der relasjoner mellom ulike samfunns- og aldersgrupper kan bygges og opprettholdes. «The Heart» kombinerer utdanning, rådgivning, aktiviteter, samfunn, mosjon og rekreasjon på nye måter med bygninger og utendørsområder som er designet for å fremme inkluderende sosiale og kulturelle møter og sammenkomster.

 

Blant annet en flerbruksbygning og en aktivitetspark for å bygge nye relasjoner med Business College HHX Ikast, Ikast Brande videregående skole, lærerskolen og den internasjonale skolen Ikast-Brande, som også er designet av C.F. Møller.

Selve bygningen er designet som en samling små «hus» som er stablet sammen, og den kombinerer sports- og arrangementslokaler med multifunksjonelle og pedagogiske fasiliteter, sosioøkonomiske arbeidsmuligheter som kafé, butikk og økologisk landbruk, som er fritt tilgjengelige for alle innbyggere. Det omliggende landskapet er designet med fokus på bærekraftige prinsipper, og der finner man blant annet aktiviteter som skatepark, cycle pump-bane, parkour-muligheter og lekeplasser, strandvolleyballbaner og flerbruksanlegg, i tillegg til roligere fellesaktiviteter som områder for petanque, pikniker og bålbrenning.

 

Om The International Award
Siden 2004 har The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, og The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies and Metropolitan Arts Press, Ltd. organisert The International Architecture Awards for å hylle de beste og mest betydningsfulle bygningene, landskapsarkitektur og planleggingsprosjekter som er designet eller basert på verdens ledende arkitekter, landskapsarkitekter og byplanleggere med nasjonal og internasjonal virksomhet. The International Architectural Awards er den største og mest prestisjetunge bygningsprisen, og den deles ut til ny og banebrytende design. Det årlige programmet, som organiseres av de to institusjonene, fremmer også internasjonal arkitektur og design for et globalt publikum.

 

Hjertet i Ikast
The International Architecture Awards

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter