«Hjertet» i Ikast er tildelt Iconic Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
9.8.2019

«Hjertet» i Ikast er tildelt Iconic Award

«Hjertet» i Ikast kombinerer undervisning, aktiviteter, samhold, trening og rekreasjon på nye måter, og for dette har prosjektet blitt tildelt Iconic Award 2019: Innovative Architecture (innovativ arkitektur).
«Hjertet» i Ikast er tildelt Iconic Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
«Hjertet» i Ikast er tildelt Iconic Award - C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Visjonær arkitektur. Innovative produkter. Bærekraftig kommunikasjon. ICONIC AWARDS: Innovative Architecture er den største utmerkelsen. Vår upartiske og internasjonale konkurranse er anerkjent innen design og arkitektur. Helhetlige prosjekter innen arkitektur, interiørarkitektur, produktdesign og merkevarekommunikasjon blir prisbelønnet, sier organisasjonen som står bak Iconic Awards.

 

«Vi er veldig glade for å få denne prisen for ’Hjertet’ i Ikast. Vi ser dette prosjektet som et perfekt eksempel på vår integrerte, helhetlige designtilnærming. Vår holistiske tankegang,innebærer at vi har stort fokus på interaksjonen mellom bygninger og deres omgivelser og ulike menneskegrupper», sier Julian Weyer, arkitekt og partner hos C.F.

 

«Hjertet» i Ikast

«Hjertet» i Ikast er et nytt møtepunkt med fokus på kultur og kommunikasjon, og en utvidelse av den internasjonale skolen Ikast-Brande. Utvidelsen er et møtested der man kan skape og styrke relasjoner mellom ulike samfunnslag og aldersgrupper. Bygningen og uteområdene er skapt for å påvirke de sosiale og kulturelle møtene gjennom en integrerende og inkluderende design.

Utvidelsen inkluderer idrettshaller med multifunksjonelle og pedagogiske fasiliteter. Det er også rimelige arbeidsmuligheter som inkluderer  for eksempel kafeer og kontorlokaler.
Prosjektet gjør utdanningsfasilitetene ved skolen enda bedre, og samtidig skapes et nytt møtested i en del av Ikast som er i kraftig vekst. «Hjertet» vil ligge i et aktivitetsbånd med rike muligheter for fellesskap, mosjon og lek.

 

Iconic Awards tre år på rad
Dette er det tredje året på rad som C.F. Møller Architects får en Iconic Award. I 2018 fikk arkitektkontoret prisen for Maersk Tower, et nytt forskningskompleks i København, og i 2017 fikk de prisen for Copenhagen International School, som mange kjenner igjen på grunn av den solcellebelagte fasaden.

 

Hjertet i Ikast
Iconic Awards
Media Library

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter