Holes Bay / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Arkitekter oppnevnt til å utvikle hovedplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Holes Bay / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Arkitekter oppnevnt til å utvikle hovedplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
28.1.2022

C.F. Møller Arkitekter oppnevnt til å utvikle hovedplan for engelsk kystby

C.F. Møller Architects er oppnevnt til å forvandle et utilgjengelig havneområde ved Holes Bay, Poole, til et nytt bokvarter som er knyttet til sentrum gjennom en helhetlig og strategisk tilnærming som redefinerer vannkanten og integrerer stormflovern.

 

FuturePlaces, BCP (Bournemouth, Christchurch, Poole) Councils nye områdeutviklingsselskap, har utnevnt C.F. Møller Architects til å fornye Pooles vannkant, inkludert den sørvestlige delen av det største ubrukte området, Holes Bay.


C.F. Møllers oppgave er å støtte BCP Councils visjon om å skape en kystlinje med flere valgmuligheter gjennom en helhetlig og økonomisk bærekraftig tilnærming til hovedplanen for vannkanten.


"FuturePlaces er forpliktet til å engasjere partnere med samme fokus på å realisere det beste potensialet for lokalsamfunnene i hele BCP-byregionen. Vi er glade for å kunngjøre at C.F. Møller Architects er oppnevnt til å utarbeide masterplanen for Poole Waterfront, et designstudio, som forstår prinsippene for helhetlig og bærekraftig fornyelse som danner grunnlaget for FuturePlaces' Stewardship-drevne tilnærming til utvikling. ” sier Gail Mayhew, administrerende direktør i FuturePlaces.


Sentralt i forslagene vil være bud på nye offentlige arealer, som vil styrke vannkantens sammenheng med byens gamle sentrum og skape sammenheng mellom eksisterende og fremtidige planløsninger for denne betydelige vannstrekningen.

 

FuturePlaces

Rolf Nielsen C.F. Møller Architects - C.F. Møller Arkitekter oppnevnt til å utvikle hovedplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

Utnytter landskap og vann
Landskapet rundt Holes Bay og Poole Harbor er en del av en av de største naturhavnene i Europa. Hovedplanen for Pooles vannkant vil danne et nytt og attraktivt byområde som utnytter landskapet og vannressursene til å gjøre Poole til et attraktivt sted for både innbyggere og besøkende i regionen.


"Vi er glade og beæret over å ha muligheten til å bidra til dette viktige neste steget i å realisere BCPs ambisiøse visjon om å fornye Pooles vannkant og det viktige arbeidet med å integrere stormflodsbeskyttelsessystemet. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med BCP Council, FuturePlaces og andre interessenter og sammen utvikler designløsninger som omfavner vannet og skaper en levende, trygg og attraktiv vannkant til beste for beboere og besøkende, sier Rolf Nielsen, assosiert partner i C.F. Møller Arkitekter.

Aalborg Waterfront / C.F. Møller Architects - C.F. Møller Arkitekter oppnevnt til å utvikle hovedplan for engelsk kystby - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Per Olav Hagen

Fokus på kvalitet og bærekraft
Sentralt i FuturePlaces sitt oppdrag er å skifte fra fokus utelukkende på å møte antall boliger til et kvalitativt mål om å gi gode beliggenheter med offentlige arealer og infrastruktur som gagner både samfunn og miljø. Dette er eksemplifisert i den nye hovedplanen for Poole Waterfront og valget av C.F. Møller.


"Valget av det ledende internasjonale arkitektfirmaet C.F. Møller Architects er et signal om BCP Councils intensjon om å transformere Poole Waterfront til en global kvalitetskystlinje av muligheter. Ved å prioritere offentlig rom vil området tilby spennende potensiale for bedrifter, mennesker og lokalsamfunn overalt. regionen og utenfor regionen, som er en av de raskest voksende urbane regionene i Storbritannia." sier Philip Broadhead, styreleder i FuturePlaces. BCP Council består av byene Bournemouth, Christchurch og Poole Council, som til sammen utgjør en ny byregion med ca. 400 000 innbyggere.


Erfaring med utvikling av havneområder
C.F. Møller Arkitekter er bl.a. også bak transformasjonen av den danske havnen i Aalborg fra en nedlagt industrihavn til en livlig promenade som har forbundet byen med vannet og i dag er en attraksjon for innbyggere og turister. C.F. Møller har nettopp vunnet en tilsvarende oppgave for Guldborgsund kommune i Danmark og jobber med lignende oppgaver ved Havnene i Randers og Svendborg. I tillegg er C.F. Møller også i ferd med å forvandle et tidligere lager i Antwerpen, Belgia, ved elven Schelde, som bl.a. skaper en ny ‘urban trapp’ som kombinerer rekreasjonskvaliteter med tilgang til elva og stormflosikring.

 

Om FuturePlaces
FuturePlaces fungerer som en brobygger mellom BCP Council og eiendomsinvesterings- og utviklingsmarkedene og gir ekspertise og beste praksis innen bærekraftig nabolagsdannelse, som muliggjør de beste utviklingsresultatene for samfunnet.
Forvaltermodellen FuturePlaces benytter er preget av at interessenter med samme felles og sosiale mål samles i arbeidet med å realisere et prosjekt.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter