C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson
C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist
6.5.2022

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø

Dørene til det nye kontoret åpnet 5. mai og ble feiret med en godt besøkt innflyttingsfest i vårsola. C.F. Møller i Malmö har tidligere tegnet Malmö FFs suksessrike fotballstadion og i dag utvikler de blant annet Helsingborgs nye regionsykehus og et trekantet kontorbygg i Hyllie som de nylig vant.
C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Bekim Aliji

Det internasjonalt anerkjente arkitektfirmaet C.F. Møller Architects ble etablert i Malmö våren 2020 og har hatt en positiv reise fra starten.


«Vi ser at vi kan bidra til Malmö og omegn, og er veldig takknemlige for mottakelsen vi har fått siden vi startet opp. Her er det store muligheter og mange dyktige arkitekter og bransjekolleger. Vi er overbevist om at vi kan tilby komplementære perspektiver og arkitektonisk kvalitet som er med på å forme byen. Vi har lenge vært aktive som arkitekter i Malmö og Skåne, og er veldig glade for nå å være tilstede med et fysisk kontor", sier Ola Jonsson, arkitekt og assosiert partner i C.F. Møller Arkitekter.


Ola Jonsson er utdannet arkitekt i Danmark og har vært tolv åri C.F. Møller Arkitekter som delansvarlig for kontoret i Stockholm. Med etableringen i Malmø flyttet han tilbake til Skåne, hvor han opprinnelig kommer fra, for å lede utviklingen av kontoret i Sør-Sverige.

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist

Arkitektkontoret som kreativ møteplass


Davidshallstorg er et unikt sted med sine godt bevarte hus og gatemiljøer i 1920-talls klassisistiske stil. Torget er rammet inn av restauranter og butikker med kontinental karakter og er en høyt verdsatt oase og spillested i Malmö. Vi har utformet kontoret som en kreativ og inspirerende møteplass som rammes inn av sunne og bærekraftige materialer. Kontoret har tidligere vært kafé og ligger på gateplan mot torget. Den sentrale beliggenheten er en fordel med nærhet til samarbeidspartnere, kunder, god kommunikasjon og Malmös by puls.

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson

Ola fortsetter:


– Lokalet skal være en del av den gode stemningen og energien på torget der vi håper at våre kolleger og venner i byen skal føle seg hjemme. Følelsen skal være at bransjekolleger alltid er velkommen på besøk for en spontan kopp kaffe. Kontoret skal være en plattform for kreative møter for arkitektur, landskap og design. Vårt arbeid er i stor grad basert på samarbeid på ulike måter med mål om å oppnå et bedre sted for mennesker og planeten vår. Det krever inkluderende arkitektur og samarbeid der vi sammen er med på å forme fremtidens bomiljø.»

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Ola Jonsson

Kontoret i Malmö er et møtepunkt for prosjekter i Sør-Sverige og jobber tett med C.F. Møllers øvrige kontorer i Aarhus, Aalborg, København, Oslo, Stockholm, London og Berlin med totalt ca 350 ansatte. C.F. Møller Architects i Malmö, sammen med de andre kontorene, leverer det høyeste nivået av kompetanse innen alle bygningskomponenter basert på en integrert designtilgang som inkluderer byplanlegging, arkitektur, landskap, interiørdesign og produktdesign.

 

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Places Studio

På tegnebrettet

 

C.F. Møller Architects står blant annet bak Akutt- og Infeksjonsklinikken i Malmö, «The Point» i Hyllie, samt Eleda Stadion, som er hjemmebane for Malmö FF, for å nevne noen av prosjektene i Sør-Sverige. C.F. Møller Architects har også fått i oppdrag å tegne Lunds nye sentralstasjon.


C.F. Møller har den siste tiden vunnet flere konkurranser, blant annet et oppdrag i Hyllie sammen med Wästbygg med forslaget «Prisma Parkkvarter3» som inkluderer et trekantet kontorbygg som er bygget med treramme. Andre prosjekter på tegnebrettet inkluderer Lunds nye kongressenter og Helsingborgs nye regionsykehus, som er Sveriges største pågående sykehusprosjekt.

C.F. Møller Architects flytter inn på Davidshallstorg i Malmø - C.F. Møller. Photo: Bekim Aliji

C.F. Møller er medlem av det lokale bærekrafts initiativet LFM 30 og fokuserer på å dele sin kunnskap om bærekraftig bygging med de andre medlemmene i LFM 30 for å oppnå en klimanøytral byggesektor i Malmö i 2030.


Fem personer jobber ved Malmö-kontoret, som nå kan nås på adressen nedenfor.

 

C.F. Møller Sverige AB
Davidshallstorg 5
211 45 Malmö

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter