C.F. Møller Architects vinner landskapspris - C.F. Møller
C.F. Møller Architects vinner landskapspris - C.F. Møller
20.5.2020

C.F. Møller Architects vinner landskapspris

Prosjektet «Re-imagining the Garden City» har fått prisen «Award of Excellence» i kategorien Concept-Analysis and Planning under 2020 WLA Awards.
C.F. Møller Architects vinner landskapspris - C.F. Møller

«Re-imagining the Garden City» er en 45 hektar stor masterplan som er basert på en nytolkning av prinsippene bak hagebybevegelsen, med vekt på et bærekraftig og omsorgsfullt lokalsamfunn.
World Landscape Architecture (WLA) Awards er en årlig internasjonal pris som deles ut til landskapsarkitekter over hele verden. WLA Awards er en anerkjennelse av det innovative arbeidet til landskapsarkitekter og studenter, og utmerkelsen gir bred dekning på WLA og i WLA Awards-magasinet.


– Vi er stolte over at vårt masterplanforslag for utvidelsen av Letchworth Garden City ble tildelt 2020 World Landscape Architecture Awards. Vår nytolkning av en tradisjonell landsby med synergi til en større og produktiv landskapsstrategi ble anerkjent i kategorien «Concept – Analysis & Planning». Denne anerkjennelsen av designen vår viser virkelig hvor dyktig teamet vårt er, og jeg gratulerer alle som var involvert, sier Rolf Nielsen, Associate Partner, Architect MAA ARB RIBA.

C.F. Møller Architects vinner landskapspris - C.F. Møller

Letchworth Garden City er den opprinnelige hagebyen, basert på prinsippene som ble utviklet av Ebenezer Howard, og formgitt av arkitektene Berry Parker og Raymond Unwin. I tråd med den opprinnelige hagebyen har forslaget som mål å så et frø for sosial interaksjon for å skape et sunt og sosialt bærekraftig lokalsamfunn der mennesker bryr seg om både hverandre og om naturen.

Masterplanen har fokus på en moderne tolkning av «landsbyen», og den er utviklet fra innsiden og ut – fra de minste boligene til den større landsbyen.


Landskapet er en viktig katalysator for masterplanen, og den har lagt grunnlaget for alle strategiske designavgjørelser. Rammeverket for den nye masterplanen er basert på koblinger og synergier mellom produktive landskap, effektive landskap og et landskap som innbyr rekreasjon. Et vilt landskap omgir masterplanen for å skjerme mot støy og vind, samtidig som det forsterker følelsen av avsperring og biologisk mangfold. Den nye parkveien benytter de eksisterende hekkene og forbinder området med Letchworth Garden City, med ulike aktiviteter underveis.

Prisvinnende byplanlegging

I tillegg til prosjektet «Re-imagining the Garden City» i Garden City i Storbritannia, arbeider C.F. Møllers Architects’ avdeling for landskap og urbanisme også med the Laindon Centre i Essex i Storbritannia, som arkitektbyrået fikk den prestisjetunge AR MIPIM Future Projects Award for i 2018. Laindon sentrum er en masterplan for kombinert bruk. Planen skaper nye nabolag og etablerer en levende storgate. Masterplanen kobler sammen eksisterende nabolag ved å skape en ny storgate som skal være et aktivt offentlig rom omgitt av fleksible butikklokaler, kommersielle enheter og kafeer.


C.F. Møller arbeider for tiden med prosjekter i Danmark, Tyskland, Sverige, Belgia, Irland, inkludert Klimabåndet i Randers i Danmark, Gränby, Östra Sala Backe, et møtested og en destinasjon i Uppsala i Sverige og Den nye byen i Oostende i Belgia.

 

Re-imagining the Garden City
The Laindon Centre
The Climate Ribbon
Gränby - Östra Sala Backe
The New City

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter