Grønt lys for Barkarby City i Stockholm - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects/Senerke
17.6.2020

Grønt lys for Barkarby City i Stockholm

Naturnære Barkarby City blir i fremtiden et av Stockholms regionale sentrum. Et knutepunkt for infrastruktur og kollektivtrafikk med tog, t-bane og buss gjør boliger og arbeidsplasser lett tilgjengelige. Nå er detaljplanene på plass.
Mårten Leringe - Grønt lys for Barkarby City i Stockholm - C.F. Møller. Photo: Mew

Barkarby City er et omfattende byutviklingsprosjekt i Barkarby, nord i Stockholm. En blanding av boliger, arbeidsplasser, restauranter, butikker og et hotell på 30 etasjer i de seks nye kvartalene som utgjør Barkarby City og skaper et nytt sentrum der bærekraft og helse står i sentrum. Området blir attraktivt for mange forskjellige typer virksomheter og bedrifter. En 1,2 km lang langrennsløype innendørs skal være åpen for allmennheten hele året.

 

– Vi er glade for at detaljplanen for Barkarby City har fått grønt lys. Vi gleder oss til neste trinn i utviklingen av de ideene vi har funnet sammen med Okidoki Arkitekter og Serneke. sier Mårten Leringe, administrerende direktør og arkitekt i C.F. Møller Architects.


Idrettsanlegg med langrennsløyper
En 1,2 km lang innendørs langrennsløype skal være åpen for allmennheten hele året, komplett med en mindre skøytebane, curlingbane, isbar og kafé. Idrettsanlegget blir en destinasjon for familier, bedrifter og eliteutøvere. I forbindelse med anlegget bygges et hotell med restaurant og en skybar i øverste etasje.

 

Bebyggelsen er tilpasset og danner en beskyttelse mot motorveien og jernbanen i nord, slik at den lavere bebyggelsen mot boligene møter den store parken i sør. Mot områdets sentrum og Barkarby stasjon blir bygningene gradvis høyere. Barkarbystaden er bygd opp som en tradisjonell kvartalsby som er krysset med høyhus med opptil 33 etasjer, noe som gir området en unik karakter.

Fasadene har ulike temaer, som glass, murstein og tre. Det gir hvert kvartal en egen identitet og skaper en bydel med rik estetisk variasjon. Målet er å bygge bærekraftig og prioritere
rammeverk i tre.

 

Det skapes et nytt sentrum i Barkarby med alt en by må romme. Stedet blir et nytt knutepunkt i Mälardalsregionen og Stockholmsområdet. Tomten for den nye bydelen ligger på vestre side av E18, i tilknytning til det eksisterende området Veddesta.

 

– Barkarby er et av de mest interessante områdene i regionen, og vi er veldig glade for at vi kan bidra til byutviklingen sammen med Järfälla kommune. Vi ser frem til neste trinn i utviklingen, der området skal fylles med relevant, attraktivt og spennende innhold, sier Patrik Lindström, viseadministrerende direktør Serneke Sverige AB.

 

Opprinnelig konsept: Okidoki Arkitekter & Serneke.
Videreutvikling av konseptet: C.F. Møller Architects, Okidoki & Serneke

Størrelse: 126.800 m²

 

Kontakt
Mårten Leringe
Partner, Managing director, Architect sar/msa
D:+46 (0)7 0563 7519

E: mle@cfmoller.com


Peter Sikker Rasmussen
Head of Communications
D:+45 6193 6857

E: psr@cfmoller.com

 

Barkarby City

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter