C.F. Møller Architects får et nytt, stort skoleoppdrag i Sverige - C.F. Møller. Photo: Colourbox
6.4.2019

C.F. Møller Architects får et nytt, stort skoleoppdrag i Sverige

C.F. Møller Architects har fått i oppdrag å tegne Vega skole og aktivitetshus, Haninge kommunes nye landemerke. I tillegg innebærer oppdraget å tegne ti nye barnehager med utgangspunkt i en standardbarnehage.
C.F. Møller Architects får et nytt, stort skoleoppdrag i Sverige - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects får et nytt, stort skoleoppdrag i Sverige - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Den nye skolen blir midtpunktet i den nye Vega-byen, som ligger sør for Stockholm. Her vil grunnskole, kulturskole, spesialskole, treningsskole, idrettshall, bibliotek, møteplass, rekreasjonssenter og foreningsliv integreres i den samme bygningen.

 

Målet er å skape en innovativ og veldesignet bygning som knytter sammen inne- og utemiljøer. En bygning som utnytter flater og funksjoner på best mulig måte. Bygningen skal være en naturlig og attraktiv møteplass i kommunen, og oppfordre til besøk store deler av døgnet. Bygningen blir kommunens store investering i det nye distriktet Vega, en bygning på totalt ca. 12 500 m2 BRA, som rommer skolelokaler for ca. 900 elever og arbeidsplasser for ca. 150 personer. Prosjektet skal gjennomføres som et samarbeidsprosjekt sammen med Haninge kommune og Byggdialog, som også bygde Tiunda-skolen i Uppsala, som ble tegnet av C.F. Møller Architects.

 

– Vi er svært glade for å ha fått oppdraget, og vi gleder oss til å samarbeide med Haninge kommune og å videreutvikle det gode samarbeidet med Byggdialog fra da vi tegnet Tiunda-skolen. Vi skal bruke vår erfaring fra de nyeste skoleprosjektene våre i for eksempel Sverige og Danmark, som er basert på et helhetssyn som kombinerer bygning og landskap for å skape merverdi for barn, lærere og kommunens innbyggere, sier Mårten Leringe, partner, arkitekt og administrerende direktør for C.F. Møller Architects.

 

Eksperter på læring
C.F. Møller Architects har den siste tiden gjort et sterkt inntrykk i læringsmiljøer i form av moderne skoler, universiteter og høyskoler i Norge, Sverige og Danmark. Det nyeste eksempelet er Tiunda-skolen i Uppsala, som ble innviet tidligere i år. I tillegg har Molde kulturskole i Molde og skolen Ny Islands Brygge i København nylig blitt ferdigstilt. Københavns internasjonale skole, som ble innviet i 2017, har også blitt lagt merke til, både nasjonalt og internasjonalt. Ved denne skolen gjennomførte C.F. Møller Architects nylig et seminar om fremtidens skoler for pedagogiske eksperter, skoleledere, studenter, politikere og arkitekter, med utgangspunkt i tanken om at alle parter må involveres for at man skal kunne skape en god skole.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter