Jens Rex, Head of Landscape C.F. Møller Architects - Ny leder for Landscape & Urbanism - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller / Silas Smed Andersen
Ny leder for Landscape & Urbanism - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller / Silas Smed Andersen
31.1.2022

Ny leder for Landscape & Urbanism

C.F. Møller Architects ansetter Jens Rex som ny leder for Landscape & Urbanism

 

Jens Rex tiltrer 1. februar som ny leder av C.F. Møller Arkitektavdeling for Landscape & Urbanism. Jens kommer fra en stilling som kreativ direktør i LABLAND i Aarhus, hvor han har vært ansatt siden 2017.

Ny leder for Landscape & Urbanism - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Mew

– Vi ønsker Jens hjertelig velkommen. Hans kompetanser innen ledelse, yrkeserfaring med solide og kreative løsninger innen byplanlegging og landskapsløsninger og evnen til å kommunisere vil være en sterk ressurs i arbeidet med å videreføre og videreutvikle den positive utviklingen vår avdeling for Landscape & Urbanism er inne i, sier Julian Weyer, arkitekt og partner med ansvar for Landscape & Urbanism ved CF. Møller Arkitekter.


Jens Rex er basert på C.F. Møller Architects i Aarhus, men er tilknyttet alle C.F. Møllers kontorer og er preget av å jobbe på tvers av både by- og landegrenser. Totalt består Landskap & Urbanisme av ca. 20 ansatte.

Jens Rex, Head of Landscape C.F. Møller Architects - Ny leder for Landscape & Urbanism - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Silas Smed Andersen

Avdelingen løser både selvstendige oppgaver innen landskaps- og byplanlegging og i samarbeid med C.F. Møllers bygningsarkitekter. I utgangspunktet er arbeidet preget av en integrert designtilnærming, hvor landskap og konstruksjon tenkes som en sammenhengende helhet.

 

– Jeg gleder meg til å komme i gang med arbeidet og ta Landscape & Urbanism ved C.F. Freser et skritt videre. Jeg sier dette i all ydmykhet, som C.F. Møller selv har en historie på snart 100 år, vi skal stå på våre skuldre og vise respekt gjennom kvalitet og innovasjon, og ettersom avdelingen for Landscape & Urbanism de siste årene har gjort inntrykk med flere store, viktige og innovative oppgaver, sier Jens Rex.


Jens Rex har en Master of Science (MSc), arkitektur og design fra Aalborg Universitet, hvor han for tiden også jobber som ekstern lektor. Han er også sensur ved arkitektskolene i Danmark. Før LABLAND var Jens Rex ansatt i Møller & Grønborg.

Ny leder for Landscape & Urbanism - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

C.F. Møllers avdeling for Landscape & Urbanism inkluderer bak landskapsløsningen ved Carlsbergs nye hovedkontor i København, som ble åpnet i 2020 og LEGO Campus i Billund, som innvies senere i år, samt vannkanten i Aalborg. Aktuelle oppgaver inkluderer en hovedplan for Guldborgsund Havneby, hvor havna i Nykøbing Falster skal transformeres fra nedlagt industrihavn til nytt byområde med integrert klimavern, Flodbyen Randers, som er en utviklingsplan som tilpasser fremtidens Randers, bringer byen til vann og utvikler de attraktive områdene mellom middelalderbysentrum, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåren elveby samt utvikling av NTNU Campus i Trondheim, som skal styrke relasjonen til byen og Örnsro Træby, som er et visjonært boligområde sentralt i Örebro, Sverige, bygget av massivtre og fokuserer på å integrere naturen i det urbane landskapet.

 

Landsscape & Urbanism

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter