C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award med forskningskompleks - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
15.9.2020

C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award med forskningskompleks

C.F. Møller Architects vinner en MIPIM Award i kategorien Best Healthcare Development med Biomedicum, et krafthus av et forskningskompleks i Stockholm for Karolinska Institutet.
C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award med forskningskompleks - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
C.F. Møller Architects vinner MIPIM Award med forskningskompleks - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Årets MIPIM Awards-seremoni gikk av stabelen i Paris, og C.F. Møller Architects ble utpekt som vinner i kategorien «Best Healthcare Project» med forskningskraftsenteret Biomedicum i Stockholm.
«Vi er veldig glade for denne prisen, og vi vil takke Akademiska Hus, Skanska og Karolinska Institutet i Stockholm for et godt samarbeid, og for at de har gjort det mulig å oppnå dette fantastiske resultatet», sier Mårten Leringe, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects.


Et kraftsenter for forskning
Det nye laboratoriebygget Biomedicum er kraftsenteret for forskning ved Karolinska Institutet i Stockholm, ett av verdens ledende medisinske universiteter, som kanskje er best kjent for å velge ut vinnerne av Nobelprisen i fysiologi eller medisin.


Tidligere var forskningsmiljøene ved Karolinska Institutet spredt over hele campus, et grønt parkområde med røde mursteinsbygninger fra 1930-tallet. Med Biomedicum har Karolinska Institutet fått et felles, samlende miljø for fremtidig forskning, med ultra-fleksibelt utstyrte laboratorier og kontorfasiliteter som vil fungere som en katalysator for tverrfaglig arbeid på tvers av de ulike forsknings- og studiemiljøene.

 

Det nye bygget skal ikke bare være et bygg i campusparken, men også ta parken inn i bygget. Med glassdekt atrium videreføres utendørsområdet gjennom bygningen, slik at den grønne campusens sosiale egenskaper forsterkes for å styrke kunnskapsutveksling og tverrfaglig samarbeid.

 

Byggets åpenhet er skapt med en gjennomsiktig og innbydende første etasje som gir tilgang til atriet samt en kafé og et offentlig utstillingsrom. Dette danner også nye forbindelser gjennom parken, slik at Karolinska Institutet åpnes opp mot både byen og det planlagte universitetssykehuset Nya Karolinska Solna (NKS), som skal ligge rett ved siden av.

 

«Biomedicum er et utstillingsvindu for vår tro på menneskelig interaksjon i sømløs arkitektur, brukt for å drive innovasjon og fruktbart tverrfaglig samarbeid. Den samme tilnærmingen er brukt i Mærsk Tårnet i København, som vi også designet som et topp moderne laboratoriebygg for Københavns Universitet», sier Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects.

 

Biomedicum blir et midtpunkt for området – et unikt ikon for den forskningen i verdensklasse som Karolinska Institutet er kjent for.

Komplekset ble fullført før tidsfristen og under budsjett.


Den tredje MIPIM Award på rad
C.F. Møller Architects vant en MIPIM Award i kategorien Best Healthcare Development i 2018 med Mærsk Tårnet i København, et topp moderne forskningskompleks for Københavns Universitet. I fjor vant C.F. Møller Architects en MIPIM Award i kategorien Best Industrial & Logistics Development med Greenwich Low Carbon Energy Centre i London – et landemerke for bærekraftig og rimelig energi for et av Londons største urbane utviklingsområder. I 2016 vant nye Bispebjerg Hospital i København en MIPIM Architectural Review Future Project Award.


Om MIPIM Awards
MIPIM Awards ble startet i 1991 og er en internasjonalt anerkjent eiendomskonkurranse ved MIPIM, verdens eiendomsmarked. Den deles ut til verdens mest unike og vellykkede prosjekter – både fullførte og under planlegging – og den viser frem det beste fra eiendomsbransjen.

 

MIPIM Awards
Media Kit

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter