Nominert til en EU mies-pris 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
4.1.2021

Nominert til en EU mies-pris 2022

Biomedicum i Stockholm, designet av C.F. Møller Architects for Akademiska Hus og Karolinska Institutet, er nominert til en European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022.
Nominert til en EU mies-pris 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Nominert til en EU mies-pris 2022 - C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Det nye laboratoriebygget Biomedicum er et kraftsenter for forskning ved Karolinska Institutet i Stockholm, som er et av verdens ledende medisinske universiteter, bl.a. kjent for å nominere mottakerne av Nobelprisen i medisin eller fysiologi.

 

Biomedicum ble ferdigstilt i 2018, før tiden og under budsjett, og har siden mottatt en rekke priser, for eksempel en MIPIM Award i kategorien 'Best Helathcare Development', Architecture MasterPrize - Healthcare Architecture 2019, CODAawards - Healthcare Winner 2019 og er valgt som Bygning (årets bygning) i Sverige i 2019.

 

European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award (EU mies award) er en pris som hvert annet år blir gitt av EU og Fundació Mies van der Rohe, Barcelona, for å anerkjenne og belønne produksjonen av arkitektonisk kvalitet i Europa. Prisen blir oppfattet som en av de mest prestisjefylte europeiske prisene.

 

Oppdragsgiver:

 

Akademiska Hus (oppdragsgiver) og Karolinska Institutet (leietaker).

Arkitekt: C.F. Møller Arkitekter
Interiør: Nyréns Arkitektkontor
Landskap: Landskapslaget AB
Entreprenør: Skanska

 

Prosjektbeskrivelse
EU mies award

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter