Nasjonale landemerker
Globen har blitt et viktig landemerke for Stockholm, med sin sirkulære silhuett godt synlig i gatene og fra luften. Tilsvarende er Bislett stadion i Oslo også et landemerke for både byen og Norge. Bislett stadion er spesielt kjent for friidrettsarrangementer som Bislett Games og Diamond League, og det er satt over 50 verdensrekorder på denne stadion. Det utmerker seg arkitektonisk gjennom måten den passer inn i byen. Tilskuere kan se ut til byen og byen kan se inn på stadion. Materialene og arkitekturen reflekterer byens, så den er perfekt integrert med omgivelsene.
"Det er viktigere enn noen gang å tenke på et stadion i forhold til omgivelsene. Dette kan være i forhold til natur og grøntområder, dersom arenaen ligger litt utenfor byen. I forhold til den by integrerte arenaen er det viktig å tenke byliv, kantsoner og rom for butikker og restauranter i utformingen, slik at stadion har relevans når det ikke er kamper og konserter. I bunn og grunn handler det om å skape en arena som gir tilskuere lyst til å oppholde seg der før, i løpet av og etter en kamp eller et arrangement og sørge for at stadion er levende i hverdagen utenfor de store arrangementene, sier Klaus Toustrup.
Et godt eksempel på dette finnes i sentrum av København, hvor Danmarks nasjonalstadion ligger, og som C.F. Møller har utvidet og forvandlet til et moderne stadion for konserter og idrettsarrangementer. Det er hjemmet til det danske fotballaget og den lokale fotballklubben FCK, og har vært vertskap for forestillinger av Rolling Stones, Madonna og Lady Gaga. Stadionkomplekset rommer også kontorer, kafeer, en trestjerners Michelin-restaurant, et privat sykehus og mye mer. Dette sikrer et levende stadionområde som er godt brukt i hverdagen mellom store arrangementer.