Oppstart for nytt og banebrytende psykiatribygg ved Springfield universitetssykehus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Oppstart for nytt og banebrytende psykiatribygg ved Springfield universitetssykehus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
8.1.2020

Oppstart for nytt og banebrytende psykiatribygg ved Springfield universitetssykehus

South West London and St George’s Mental Health NHS Trust (SWLSTG) offentliggjorde nylig [mandag 6. januar 2020] at de har fått offentlig godkjenning for å påbegynne arbeidet med sine to topp moderne bygg, som er designet av C.F. Møller Architects.

 

C.F. Møller har arbeidet for South West London and St George’s NHS Mental Health Trust siden august 2012, etter å ha blitt valgt som konsulent for arkitektur og ledelse etter en tretrinns RIBA-sponset konkurranse. 

 

Expertise: Healthcare
SWLSTG Pressemelding

Oppstart for nytt og banebrytende psykiatribygg ved Springfield universitetssykehus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

– De nye psykiatribygningene ved stiftelsens anlegg ved Springfield universitetssykehus i Tooting Bec, skal bestå av pasientavdelinger, polikliniske tjenester for voksne og barn, restitusjonsfasiliteter, opplæringsfasiliteter og støttetjenester, forklarer Teva Hesse, direktør for C.F. Møller Architects’ avdeling i London og leder for designteamet.

 

De nye bygningene som utvikles rundt sykehuset, rommer også butikker og parkeringshus med flere etasjer som kan brukes av både sykehuset og personer fra boligområdene.

 

Innovativ integrasjon
Springfield universitetssykehus ligger midt i et 33 hektar stort regenereringsområde. De nye bygningene skal integreres i omgivelsene på en innovativ måte for å redusere stigmaet og normalisere behandling og pleie av personer med psykiske lidelser.

 

I forbindelse med arbeidet for stiftelsen har C.F. Møller også designet og innhentet planleggingstillatelse for Springfield Park-strategien, som definerer landskapsarkitekturens retningslinjer for å konvertere stiftelsens tidligere golfbane til en ny offentlig park.

Oppstart for nytt og banebrytende psykiatribygg ved Springfield universitetssykehus - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Samproduksjon har vært pådriver for designen
I designprosessen for sykehusene har C.F. Møller kommunisert med brukere, klinikere, omsorgspersoner, interessenter og offentlige representanter gjennom mer enn 500 workshops, møter og åpne dager. Resultatet av denne samproduksjonen var en sterk enighet om at på tross av de store variasjonene i type lidelser og tjenester ved slike anlegg, blir det stadig mer bevist hvilke helsefordeler man kan oppnå ved hjelp av god arkitektur og innbydende miljøer når det gjelder forbedring av pasientenes utfall. De viktigste designhensynene er å skape ikke-institusjonelle miljøer med god utforming og akustikk, rikelig med dagslys, naturlig ventilasjon og tilgang til hager og uteområder. 

 

C.F. Møller har opparbeidet seg stor ekspertise innen design av helsemiljøer ved hjelp av prinsippene vi kaller «Helende arkitektur». For tiden er vi involvert i design av flere store helseprosjekter i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Storbritannia.

 

– Det har vært et privilegium å få arbeide med stiftelsen og menneskene de hjelper for å realisere en felles ambisjon om neste generasjons psykiatriske sykehus som tilbyr terapeutiske og trygge miljøer, og som oppfyller en rekke krav fra pasienter, ansatte og offentlige myndigheter. Vi gleder oss til å samarbeide med hovedentreprenøren, Sir Robert McAlpine, for å ferdigstille dette banebrytende prosjektet, sier Teva Hesse.

Her er designteamet:
Konsulent for arkitektur og ledelse: C.F. Møller Architects
Prosjektleder: Appleyard & Trew
Landskapsarkitektur: C.F. Møller Architects
MEP-ingeniør: Arup
(RIB) Rådgivende ingeniør Bygg: Walsh
(RIBr) Rådgivende ingeniør Brann: Trenton Fire
Kostnadskonsulent/QS: Gardiner & Theobald
Planleggingskonsulent: Montagu Evans
Cateringkonsulent: Sterling Foodservice Consultancy

 

Antall senger:
Totalt i Springfield: Opptil 133 senger for voksne


Designperiode: 2012–2019
Byggeperiode: 2019–2022
Budsjett = (konfidensielt)

 

Byggherre: South West London and St George’s Mental Health NHS Trust (SWLSTG)

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter