Vendela Martinac er utnevnt til ny assosiert partner hos C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Vendela Martinac er utnevnt til ny assosiert partner hos C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
17.12.2020

Vendela Martinac er utnevnt til ny assosiert partner hos C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects er et av Skandinavias ledende og mest prisbelønte arkitektkontorer, og nå forsterkes ledelsen med en ny assosiert partner og en ny kontorsjef i Stockholm.

 

Vendela Martinac er i dag arkitekt og kontorsjef ved C.F. Møller i Stockholm, der hun har vært ansatt siden 2012. Hun har bidratt til å etablere det skandinaviske arkitektkontoret i Sverige. Som assosiert partner forsterker Vendela rollen sin som oppdragsansvarlig arkitekt innen forretningsområdet healthcare, og hun får plass i C.F. Møllers Architects internasjonale partnergruppe.

 

– Det er veldig gøy å starte i en ny rolle hos C.F. Møller. Jeg gleder meg til å bli en del av den internasjonale ledelsen og til å få muligheten til å påvirke og utvikle enda flere store prosjekter innen helsevesen, forskning og laboratorier.

 

Blant de nyeste prosjektene Vendela Martinac har vært involvert i, finner vi Biomedicum, et nytt laboratoriebygg for forskning ved Karolinska Institutet.

 

I 2020 fikk Biomedicum Mipim Awards i kategorien Best Healthcare Development

 

– Vendela arbeider med stort ansvar og engasjement i prosjektene sine. Hun har en fantastisk evne til å bruke dialog og tett samarbeid til å få all kompetanse i teamet til å fungere sammen. Gjennom sitt store engasjement er Vendela en naturlig ambassadør for C.F. Møller Architects helhetlige arbeidsmåte, forteller administrerende direktør og arkitekt Mårten Leringe.

Vendela Martinac er utnevnt til ny assosiert partner hos C.F. Møller Architects - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Ny kontorsjef

Stillingen som kontorsjef overtas av Fredrik Cavallin, som kommer fra stillingen som plansjef i Värmdö kommune. Fredrik har tidligere arbeidet hos C.F. Møller i Stockholm, da som studiosjef og oppdragsansvarlig arkitekt.

 

– Det blir veldig spennende og gøy å komme tilbake til C.F. Möller. Det er på mange måter et annet kontor i dag enn da jeg forlot det for seks år siden, med mange nye medarbeidere å bli kjent med. Et kontor med ambisjoner og en stor fremtidstro, til tross for en usikker omverden. Naturligvis er også mye kjent fra før, og jeg gleder meg til å få arbeide med de ekstremt dyktige kollegene jeg kjenner fra før. Selv håper jeg å kunne bidra med min erfaring både som arkitekt og som leder i en stor organisasjon. Det har vært veldig lærerikt å ha en bestillerrolle innen offentlig forvaltning, og jeg tar med meg nyttig kunnskap innen både planlegging og gjennomføring, sier Fredrik Cavallin.

 

Stockholmskontorets administrerende direktør Mårten Leringe sier om rekrutteringen: 

 

– Siden vi allerede vet hva Fredrik Cavallin kan bidra med, er vi trygge på at vi med rekrutteringen styrker ledelsen for Stockholmskontoret, og at medarbeiderne får en kontorsjef som kommer inn med balanse, struktur og handlingskraft i en organisasjon som er i vekst.

 

Vendela Martinac starter som assosiert partner 1. januar, og Fredrik Cavallin starter i februar 2021.

 

C.F. Møller Architects er et av Skandinavias fremste arkitektkontorer med over 300 ansatte, og med kontor i Stockholm, Malmö, København, Aarhus, Aalborg, Oslo, Berlin og London. Kontoret i Stockholm har cirka 60 ansatte.

  

Vendela Martinac er utdannet ved KTH i Stockholm, og hun har også studert ved Harvard University. Tidligere har hun arbeidet hos blant annet BSK Arkitekter og Visbyark.

 

Fredrik Cavallin er også utdannet ved KTH i Stockholm, og han har tidligere arbeidet hos Berghs Arkitektkontor og Marge Arkitekter.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter