Vinner av den tyske designprisen 2020 - C.F. Møller
12.12.2019

Vinner av den tyske designprisen 2020

Ascento, en ny og modulbasert serie badekar- og dusjstoler som kombinerer elegant design med komfort og sikkerhet, har blitt tildelt «German Design Award 2020» i kategorien «Bad og velvære».
Vinner av den tyske designprisen 2020 - C.F. Møller
Vinner av den tyske designprisen 2020 - C.F. Møller

«Dusjstolen er imponerende med sin enkle og moderne estetikk som gjør at den passer diskret i mange baderomsmiljøer. I tillegg tilpasses stolen etter brukerens behov ved hjelp av forskjellige moduler, dette er et ekstremt fleksibelt produkt», sier juryen som valgte ut vinnerne til «German Design Awards 2020».


Ascentos utgangspunkt var å skape en serie av dusj- og badekarstoler som ikke bare tilrettelegger og forenkler hverdagen til eldre mennesker og personer med redusert mobilitet, men også å bruke en vakker og enkel design som appellerer til alle som ønsker litt ekstra komfort og sikkerhet på baderommet. Utfordringen med den universelle og estetiske tilnærmingen har vært å opprettholde et enkelt uttrykk, til tross for varierende monteringsalternativer og et bredt spekter av tilbehør. Det er ryggstøtte, armlener og gulvstøtte, som er rettet mot de forskjellige brukergruppenes individuelle behov. Derfor har funksjonalitet, ergonomi og estetikk gått hånd i hånd.

 

Det er lagt stor vekt på brukerens opplevelse av komfort og sikkerhet. Praktiske hensyn i forbindelse med montering, bruk og rengjøring har også vært avgjørende. Produktets bidrag til romfølelsen har også vært viktig. Dette gjenspeiles av det faktum at de superoptimaliserte armlenene med to stillinger og den automatiske gulvstøtten er underordnet den generelle formen, og dermed fremstår produktet også integrert og enkelt når setet er brettet sammen.

 

Serien ble utviklet i samarbeid med det tyske selskapet Normbau, som er en av Europas ledende produsenter av hjelpemidler. C. F. Møller Architects har tidligere designet kolleksjoner for Normbau, inkludert en omfattende kolleksjon av støttehåndtak og mye mer til baderommet, som markedsføres under navnet Cavere. Serien fikk Design Plus-utmerkelsen i 2019.


Om German Design Award
German Design Award bidrar direkte til den generelle kommersielle suksessen. Prisene deles kun ut til prosjekter som representerer banebrytende bidrag til det tyske og internasjonale designlandskapet. Dette garanterer den anerkjente, internasjonale juryen. Den tyske designprisen finner og presenterer unike designtrender, en konkurranse som bidrar til fremskritt innen design.

 

Link til German Design Awards
Læs mer

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter