C.F. Møller Architects åpner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew
26.6.2019

C.F. Møller Architects åpner kontor i Berlin

1. juli åpner C.F. Møller Architects dørene til det nye kontoret sentralt i Berlin. Det gjøres som en følge av økende oppdragsmengde som et resultat av en fokusert innsats mot det tyske markedet de siste årene.
C.F. Møller Architects åpner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects åpner kontor i Berlin - C.F. Møller. Photo: Mew

C.F. Møller Architects har i de senere år arbeidet målrettet med å utvide sin internasjonale portefølje utenfor hjemmemarkedene, og det har blant annet ført til oppdrag i Irland, på Island, i Belgia og ikke minst i Tyskland, der en rekke større prosjekter allerede er i gang.

 

– Generelt arbeider vi med en økt internasjonalisering av porteføljen vår, uten å gå på kompromiss med hjemmemarkedene våre. Det bidrar til å sikre en robust portefølje, noe som også bidrar til å styrke posisjonen vår i hjemmemarkedene. Vi opplever en internasjonal etterspørsel etter vår helhetlige tilnærming, og ikke minst etter vår ekspertise innen helsevesenet, forteller Lone Bendorff, konserndirektør for C.F. Møller Architects.

 

Tysk leder av Berlin-kontoret
C.F. Møller Architects ansatte tidligere i år arkitekten Heiko Weissbach som leder av kontoret i Berlin. Heiko er født i Tyskland og oppvokst i Berlin, men han snakker også blant annet dansk etter å ha utdannet seg som interiørarkitekt i København og arkitekt i Aarhus. Etter studiene har Heiko samlet arbeidserfaring fra både Danmark, Frankrike og Tyskland, der han blant annet har vært ansatt hos Sauerbruch Hutton og Tysklands utenriksdepartement. I tillegg har han i mange år vært arkitekturformidler og forfatter, og i 2017 ga han ut boken «Arkitekturguide Aarhus».
«Jeg gleder meg til denne muligheten til å bringe de nordiske verdiene og C.F. Møllers integrerte designtilnærming til Tyskland. På den ene siden er denne tilnærmingen en del av min bakgrunn fra utdannelsen min, og har vært en personlig inspirasjon, og delvis opplever jeg at det er etterspørsel etter nettopp disse verdiene i Tyskland og andre steder i Europa», forteller Heiko Weissbach.


Kontoret i Berlin er en del av en nybygd kreativ hub med navn «Frizz 23», som ligger i Friedrichstrasse 23A, 10969 Berlin.

 

Pågående oppgaver i Tyskland
Aktuelle oppgaver for C.F. Møller Architects i Tyskland er den nye jernbanestasjonen i Hamborg Altona, som både skal løse utfordringer med infrastrukturen og spille en aktiv rolle i den urbane utviklingen av Altona Nord. Innen helsevesenet arbeides det med en utvidelse av både det ikoniske og fredede universitetssykehuset RWTH i Aachen, og en utvidelse av Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs offentlige sykehus) kombinert med en ny bygning og modernisering av en allerede eksisterende bygning i et nytt og redesignet kompleks. I tillegg har C.F. Møller Architects blitt valgt ut til en ambisiøs campusmasterplan som skal beskrive den fremtidige utviklingen av universitetet og universitetssykehuset i Heidelberg, som er et av de mest prestisjetunge universitetene både i Tyskland og i resten av verden. Og C.F. Møller forhåndskvalifiserer seg regelmessig til større konkurranser i Tyskland.

 

C.F. Møller Architects har nå kontorer i Berlin, Aarhus, Aalborg, København, Stockholm, Oslo og London, og selskapet har rundt 300 ansatte.

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter