Modernisering av Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects inngår ny rammeavtale med SGA Fastigheter - C.F. Møller. Photo: Pixprovider / SGA Fastigheter
Modernisering av Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects inngår ny rammeavtale med SGA Fastigheter - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
25.3.2022

Modernisering av Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects inngår ny rammeavtale med SGA Fastigheter

C.F. Møller Architects har fått i oppgave å yte arkitekttjenester for utviklingen av SGAFs eiendomsportefølje de neste fire årene. Globe-området moderniseres nå for å gi bedre opplevelser og forretningsmuligheter.
Modernisering av Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects inngår ny rammeavtale med SGA Fastigheter - C.F. Møller

Hovedoppgaven til eiendomsselskapet SGA Fastigheter, som eies av Stockholm kommune, er å eie, forvalte og utvikle stadioner i Globen-området, som inkluderer Tele2 Arena, Globen (Avicii Arena), inkludert SkyView, Hovet, Annexet og underholdningsdestinasjon Tolv Stockholm. I tillegg eier SGAF grunnen, som etter planen skal bygges ut i løpet av de neste ti årene til bl.a. bolig, kontor og handel. Rammeavtalen omfatter prosjekteringsoppgaver med sikte på å utvikle og forbedre SGAFs eiendomsportefølje, prosjektering av ombyggings- og byggeprosjekter samt rådgivning i forbindelse med eiendomsrelaterte oppgaver.


"At vi igjen får i oppgave å være med å utvikle denne delen av Stockholm som rådgiver og arkitekt er noe vi både er stolte av og ser på som en ekstremt viktig oppgave. Idrett og arrangementer vil spille en stor rolle i vårt fremtidige samfunn og krever stort fokus i kjølvannet av en pandemi, sier Mårten Leringe, partner og arkitekt i C.F. Møller Architects.


Den største endringen de neste årene blir integreringen av arenaområdet i det nye Slakthusområdet, som er et av Stockholms største utbyggingsprosjekter, og vedlikeholdsarbeidet på Globen. Annekset og Globen skal bygges om, og sammen med Tele2 Arena får Stockholm en moderne og konkurransedyktig arena for alle typer innendørs og utendørs arrangementer innen musikk, sport og kultur.

Modernisering av Globen-området i Stockholm – C.F. Møller Architects inngår ny rammeavtale med SGA Fastigheter - C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jacobsen

Globen forvandlet til en moderne arena


Globen ble innviet i 1989 og er tegnet av Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har vært en del av C.F. Møller Architects. Med en diameter på 110 meter og et tak på 85 meter er arenaen verdens største sfæriske bygning og er i dag også fredet. Det har vært vertskap for både ishockeyfinaler og Eurovision Song Contest, og rekorden for antall besøkende holdes av Metallica, som hadde 16 531 konsertgjester i 2009.

 

Ifølge forslaget, som skal legges frem for bystyret for vedtak våren 2022, skal Globens stadionplass utvikles for å gi en kvalitetsopplevelse uavhengig av arrangementstype og publikumsstørrelse. Den unike sfærefølelsen vil forbli for arrangementer som passer dette miljøet, og for mer intime arrangementer kan arenaen reduseres. Tribunen øverst under taket skal rives og erstattes av moderne bokser og arrangementsrom, noe som bringer publikum nærmere arenagulvet og gi en bedre visuell opplevelse og nærhet til forestillingen. Ombyggingen forventes å være ferdig våren 2025, og den første store begivenheten som ønskes velkommen på stadion vil være verdensmesterskapet i ishockey for menn.

 

Konseptet for modernisering av arenaen er utviklet av HOK, som sammen med Legends og Schlaich Bergermann Partner har fått på oppdrag fra SGAF. C.F. Møller Arkitekter bistår i prosjektet med sin kompetanse og kunnskap om det unike bygget som byggherrestøtte for SGAF og i prosjekteringen som lokal arkitekt for HOK.


I tillegg til Globen har C.F. Møller ståttbak Friends Arena i Stockholm, Parken i København, Bislett Stadion i Oslo, Eleda Stadion i Malmø og Randers Stadion i Danmark. De to sistnevnte er mindre stadioner dedikert utelukkende til fotball og fokuserer på fotballopplevelsen.

Om SGA Fastigheter


Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), som eies av Stockholm kommune, er et eiendomsselskap som har ansvar for forvaltningen av bl.a. Tele2 Arena, Aviici Arena, inkludert SkyView, Annexet og Hovet. I tillegg eier selskapet også underholdningsdestinasjonen Tolv Stockholm og land i Globen-området.

 

Om HOK


HOK er et globalt selskap av arkitekter, designere og ingeniører med totalt 1600 ansatte fordelt på 24 kontorer rundt om i verden. HOK designer bygninger og miljøer som møter behovene til mennesker og planeten. Designerne deres har teknisk ekspertise og fokuserer på å levere løsninger som inspirerer kunder og samfunnet.

 

Prosjektbeskrivelse rammeavtale
Prosjektbeskrivelse Stockholm Globe Arena

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter