Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller. Photo: Places Studio
Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller
26.4.2022

Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö

Forslaget «Prisma Parkkvarter3» drar i land en seier i en tomtefordelingskonkurranse i Hyllie utlyst av Malmö by. C.F. Møller Arkitekter har sammen med Wästbygg utviklet vinnerforslaget, som inkluderer et trekantet kontorbygg på 14.500 kvm. Høyden på bygget varierer fra fire til ni etasjer og er utformet med takterrasser i ulike nivåer. Bygget er konstruert i tre. Byggingen starter tidligst i 2024.
Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller

Hyllie er en bydel i byområdet Väster i Malmö og er Malmös største utbyggingsområde. I dag har ca 8.000 personer sin arbeidsplass i Hyllie og nye kontorer vokser fram hver dag.  Når området er ferdig utvikletvil det være ca 15.000 arbeidsplasser.

 

Tomtetildelingen inngår i utbyggingsområdet «Øst for messen» i Hyllie, hvor det også skal bygges boliger. Alle utbyggere vil delta aktivt i en utbyggerdialog om hvordan området skal utformes for også å inkludere sosial bærekraft. Boligene i området skal bygges i henhold til Malmö Stads satsing på sitt eget «Mallbok-konsept», som innebærer at nye metoder skal testes ut for å nå en standardleie på maksimalt 1 400 SEK/kvm boareal.

Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller

– Vi er både glade og stolte over at Malmö by har gitt oss tillit til å delta i videreutviklingen av Hyllie gjennom denne prisen. Vår søknad er en del av vårt strategiske arbeid med å øke andelen kommersielle prosjekter i utviklingsporteføljen vår. Det føles derfor positivt at teknisk utvalg har sett kvalitetene i forslaget som vi har utviklet sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller Arkitekter. Vi vil nå bruke vår kompetanse innen bærekraftig bygg til å skape moderne og trivelige arbeidsplasser for fremtidige leietakere, da bygget skal sertifiseres etter Breeam, Well og NollCo2, sier Joakim Efraimsson, administrerende direktør i Wästbygg AB.

Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller

Nytt landemerke


Prisma Parkkvarter3 skal være et inkluderende og bærekraftig kontorbygg som bidrar med opplevelsesrike miljøer, kreative møteplasser og grønne rom for hele bydelen. På sørspissen av blokka blir det en vertikal frodig park som gir prosjektet en unik karakter. Parken er tilgjengelig for alle og det er rom for rekreasjon, utearbeid og i tillegg blir det et spennende utkikkspunkt.

 

Det nye nabolaget samarbeider med sitt nærmiljø og fokuserer på trivsel, helse og kreative møter i bærekraftige rammer. Prosjektet består av rause rom for coworking, treningsrom med flerbrukshall, restaurant og kafé, idretts- og aktivitetspark, nabolagskino, renseri, sykkelverksted, bydyrking med mer.

Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller. Photo: Photo: Bekim Aliji

Byggets prismatiske geometri og trinnvise skalaforskyvning gir en arkitektur med en identitetsskapende silhuett fra omgivelsene og samtidig romlige kvaliteter for nærmiljøet. Det blir et landemerke med et tydelig arkitektonisk konsept som er synlig på avstand. Byggevolumet består av flere like store trekanter som skaper et variert og grønt miljø med terrasser som går ned mot boligkvarteret. Samtidig gir volumene gode forhold for dagslys og skaper støyskjerming for takterrassene.

 

– Vi ser frem til å samarbeide med Wästbygg for å utvikle dette visjonære kontorbygget med et helhetlig initiativ for bærekraftig og sirkulær arkitektur. Kontorbygget blir et viktig og inkluderende knutepunkt i nabolagslivet og med den skulpturelle silhuetten blir det et landemerke for klimanøytral trearkitektur. Den prismatiske geometrien med trekantede takterrasser og den tredimensjonale parken har gitt prosjektet navnet Prisma Parkkvarter3, sier Ola Jonsson, arkitekt og assosiert partner i C.F. Møller Arkitekter i Sverige.

Overskudd for trekantet kontorbygg og nytt landemerke i Malmö - C.F. Møller

Bærekraftsfokus og integrert landskapsdesign


Konstruksjonen skal bygges som en hybrid hvor massivtre og grønn betong er prioritert, samt resirkulerte materialer i fasader, overflatesjikt i interiøret og til landskapsdesign. Integrert landskapsdesign er en sentral del av det arkitektoniske konseptet og sikrer et robust nabolag med positive økosystemtjenester og positive effekter for menneskers helse og velvære.

 

Bygget er tenkt sertifisert i henhold til Breeam Excellent, Well Platinum, NollCo2 og Klimatsmart byggeplass Guld (Wästbyggs egen sertifisering). I tillegg skal prosjektet nå målene til Hyllie Miljøprogram, Klimasmart Hyllie og forpliktelser i henhold til C.F. Møller Arkitekters medlemskap i LFM30.

 

Prosjektbeskrivelse

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter