C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse om tysk bank - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Beauty & the Bit
17.8.2020

C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse om tysk bank

Den visjonære tyske banken Berlin Hyp har stort fokus på bærekraft og har valgt C.F. Møller Architects som vinner av den internasjonale konkurransen for det nye hovedkontoret i Berlin.
C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse om tysk bank - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Beauty & the Bit
C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse om tysk bank - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Berlin Hyp er en av tysklands ledende eiendomsbanker. Som innovasjonsdriver anser Berlin Hyp seg som en ansvarlig bank som tilbyr trygge og stabile finansielle produkter, samtidig som de opptrer bærekraftig og utforsker nye markeder. Denne tilnærmingen skal nå designes av C.F. Møller Architects, som vant den internasjonale konkurransen om bankens nye hovedkontor i Berlin. Det nye hovedkontoret er designet i tråd med bankens bærekraftige visjon, samtidig som den bidrar til overgangen og den urbane utviklingen av nærmiljøet. 


– Vi er svært glade over å få muligheten til å bistå Berlin Hyp i deres mål om å bli ledende innen bærekraftige investeringer og å skape en topp moderne arbeidsplassopplevelse. Vår tilnærming har vært å designe et miljøvennlig og demokratisk arbeidsmiljø ved å forene utendørs og innendørs, bygning og landskap – noe vi er svært opptatt av, og som byene våre kan dra nytte av i større skala, sier Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Det nye hovedkontoret ligger i krysset mellom Landwehrkanal and Corneliusbrücke, og det bidrar til å fullføre det eksisterende området i tråd med planene for byutvikling. Den elleve etasjer høye bygningen er et referansepunkt i utkanten av den vestlige delen av Berlin. Fasaden mot Budapester Strasse er forskjøvet fra toppen mot en nærliggende historisk villa på Budapester Strasse 5 for å skape en respektfull overgang mellom bygningenes forskjellige størrelser.

Fremmer nye måter å arbeide på


– Bygningen er designet for å kombinere nye måter å arbeide på, og den har både areal for kunnskapsutveksling og individuelle arbeidsplasser som fremmer konsentrasjonen. Et samlende «town hall»-område der det kan arrangeres store samlinger eller kundearrangement, brukes som møtepunkt og til kreativt arbeid, forklarer Julian Weyer.

 

Fra «town hall»s nivåforskjeller følger en serie dobbelhøye rom trinnvis i stigende orden. Dette vil skape en rekke aktivitetsbaserte arbeidsområder kombinert med grønne uteterrasser. I øverste etasje ender en takterrasse og et konferanserom i sekvensen av delte arealer. Disse har alle vidstrakt utsikt over Berlin, og på gårdsplassen mellom den nye bygningen og de eksisterende strukturene er det skapt en grønn oase ved siden av «town hall» og den tilstøtende kafeen.

 

Svært bærekraftig
Berlin Hyp har forpliktet seg til å fremme ansvarlige og bærekraftige investeringer. Derfor følger designen av det nye hovedkontoret disse prinsippene ved å ha som mål å oppnå den beste DGNB-sertifiseringen – platina.

Bygningens ytre utseende er også i tråd med Berlin Hyps mål om å være en «grønn bank» som er troverdig og pålitelig. De beplantede terrassene kombineres med en selvskyggende fasadedesign som reduserer solbelastningen og fremstår både rolig og nedtonet, samtidig som solceller er integrert på en diskret måte i fasaden av naturstein.

 

Det forventes at det nye hovedkontoret står ferdig i 2023.

 

Deltakende team

  • C.F. Møller Architects (vinner)
  • David Chipperfield Architects
  • Love Architecture and urbanism ZT GmbH
  • Gewers & Pudewill GmbH
  • Thomas Müller Ivan Reimann Gesellshaft Architekten
  • Dorte Mandrup
  • Jürgen Mayer H. und Partner Architekten mbh

 

B-One Berlin Hyp HQ

C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse om tysk bank - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter