Ny C.F. Møller Architects-bok om velferdsarkitektur - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Peter Sikker
10.3.2021

Ny C.F. Møller Architects-bok om velferdsarkitektur

C.F. Møller Architects’ arbeid med velferdsarkitektur presenteres i en ny monografi som er redigert av Francesca Perry og publisert av det svenske forlaget Arvinius + Orfeus.
Ny C.F. Møller Architects-bok om velferdsarkitektur - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Peter Sikker
Ny C.F. Møller Architects-bok om velferdsarkitektur - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Peter Sikker

C.F. Møller Architects ble grunnlagt i Danmark i 1924 og har siden spilt en viktig rolle for arkitektur som har fokus på samfunnets velferd. Nå er denne innsatsen beskrevet i en ny bok, «Welfare Architecture for All», som er publisert av det Stockholmsbaserte forlaget Arvinius + Orfeus og som har hatt Londonbaserte Francesca Perry som redaktør. 

 

Ved hjelp av gjennomtenkte essays og vakre fotografier viser boken den menneskelige, helhetlige og generøse tilnærmingen til arkitektur som kjennetegner C.F. Møller Architects. Den utforsker det skandinaviske arkitektkontorets nyeste prosjekter, og med utgangspunkt i dem diskuterer den dagens største temaer innen arkitektur og urban design for å inspirere til en ny og velferdsorientert tilnærming i bransjen.

 

«Hverdagen kan føre til et bedre liv, forutsatt at menneskene og deres velferd står i fokus for designprosessen. Det er det C.F. Møller Architects gjør – og har gjort i nesten 100 år. Arkitektkontorets historie er sammenvevd med en rik historie om et velferdssamfunn i Danmark som ønsker å tjene og støtte samfunnet. Det er en inspirerende modell som vi kan lære av over hele verden, sier Francesca Perry, som er redaktør for «Welfare Architecture for All».

 

Et spesielt forord fra Kent Martinussen, som er administrerende direktør ved Dansk Arkitektur Center, forteller historien om hvordan arkitektur har bidratt til å skape og støtte velferdssamfunnet i Danmark og Skandinavia. Deretter utforsker essayer fra utvalgte forfattere hvordan arkitektur kan hjelpe oss med å leve, lære, leges og bevege oss – samt hvordan den kan bekjempe klimaendringer – sett gjennom C.F. Møllers ambisiøse prosjekter.

 

Boken kan kjøpes direkte fra forlaget via denne lenken: Arvinius + Orfeus Publishing – Welfare Architecture For All – C.F. Møller Architects (ao-publishing.com).

 

Boken er skrevet på engelsk, og den inneholder bidrag fra Julian Weyer, Ellinor Thunberg, Debika Ray, Fiona Shipwright, Lauren Teague, Kent Martinussen og Jim McClelland samt grafisk design fra WAAITT.

 

Kjøpe bok

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter