C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse i historisk del av München i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
 C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse i historisk del av München i Tyskland - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
3.12.2020

C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse i historisk del av München i Tyskland

C.F. Møller Architects er kåret til vinneren av den inviterte internasjonale konkurransen for et nytt toppmoderne, innovativt og unik kontor- og næringsbygg i Werksviertel-Mitte i München.
 C.F. Møller Architects vinner internasjonal konkurranse i historisk del av München i Tyskland - C.F. Møller

Prosjektet heter MK7 og er en del av det gamle industriområdet som nå forvandles til et nytt, trendy og urbant område.

 

- MK7 er et viktig prosjekt for oss, siden dette er det første prosjektet firmaet vinner i München. Men også fordi prosjektet er basert på overføringen av mange av de urbane kvalitetene vi har utviklet og forbedret gjennom vårt arbeid i prosjekter i Norden – der arbeid møter fritid og skaper lokalsamfunn mellom innsiden og utsiden på en ny og interessant måte, Mads Mandrup, Partner, Arkitekt maa.

 

Levende og fleksibel
I hjertet av Werksviertel-Mitte i München, i nærheten av sentrum, skaper MK7 en levende og fleksibel arbeidsplass i et enhetlig bygg. Her tilbys en spennende kombinasjon av kontorer, kultur, underholdning og butikker.

MK7-bygget er transparent og skaper en sterk forbindelse mellom det som er ute og inne. I tillegg skaper bygget en forbindelse til lokalsamfunnet på en gjennomtrengelig, levende og engasjerende måte. Arkitekturen manifesterer seg som en stor og samlende gridstruktur med en unik buet signatur, inspirert av de tidligere skinnegangene ved Werksviertel, som åpner opp mot en felles gågate i området.

Energisk byrom

Nabolaget blir integrert ved å etablere en dobbelthøy første etasje full av muligheter for butikker, fleksible kontorlokaler og co-workingfasiliteter, samt en offentlig, åpen arkade i midten av bygningen. Åpne og synlige innganger på alle sider forsterker byggets evne til å skape en forbindelse mellom det varierte innholdet og den omkringliggende byen, slik at bygget blir en ny destinasjon i byen. Den øvre delen av bygningen består av fire etasjer med kontorer rundt en sikksakk-konfigurasjon. Her veves åpne og fleksible kontorlandskaper sammen rundt en rekke eksterne grønne gårdsrom i ulike høyder. På innsiden er det tre kjerner som skaper forbindelser mellom kontoretasjene og ned mot bunnen av bygningen.

 

Gårdsrommene bidrar både til å føre dagslys inn i byggets store etasjer og til å maksimere de mikroklimatiske forholdene gjennom hele bygningsmassen, samtidig som de bidrar til å redusere varmeøyeffekten.

 

Gridstrukturen er laget av prefabrikkerte elementer innvendig og i fasadene, både for å redusere byggetiden og byggekostnadene samt for å sikre passiv beskyttelse mot solen ved hjelp av en relieffliknende fasadestruktur mot de store vinduene. Det er brukt bærekraftige materialer som resirkulert betong og aluminium i bygget.

 

Aktuelle prosjekter i Tyskland fra C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects har nylig blitt tildelt to andre prosjekter i Tyskland. Utvidelsen av det tyske departementet for miljø, naturvern og atomsikkerhet i Berlin (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit, BMU), og det nye hovedkontoret til den visjonære, tyske banken Berlin Hyp. Firmaet arbeider også med bolig-, helse- og masterplanoppdrag i Tyskland og har hatt kontor i Berlin siden 2019.

 

Deltakende team

MK7-konkurransen ble gjennomført av Patrizia Deutchland, og følgende team var invitert:

  • C.F. Møller Architects
  • Allmann Sattler Wappner
  • Henning Larsen
  • Ingenhoven
  • Müller Reimann

 

 

 

Prosjektbeskrivelse
PATRIZIA Press Release

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter