C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinner gymnasprosjekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
25.10.2019

C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinner gymnasprosjekt

Vinnerne av anbudet om å oppføre det store tilbygget på nye Horsens Gymnasium & HF på Studentervænget har blitt valgt. Oppgaven går til MT Højgaard og C.F. Møllers Architects, og kontrakten ble signert fredag.
C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinner gymnasprosjekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects og MT Højgaard vinner gymnasprosjekt - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Det var et enstemmig utvalg og to styrer som peker på prosjektet som skal gi plass til cirka 1350 elever og 150 medarbeidere fra sommeren 2021, når byens to gymnaser – Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole – endelig skal samles på samme adresse.

 

– Vi er veldig glade over å ha blitt utpekt som vinnere, og vi gleder oss til å samarbeide om å oppfylle den felles visjonen for utvidelsen sammen med MT Højgaard, Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole, sier Klavs Hyttel, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Tilbygget omfatter et nybygg på cirka 6300 m² i to etasjer, og påtroppende rektor for Horsens’ nye gymnas er svært begeistret:


– Vi får et moderne læringsbygg med lyse og innbydende faglokaler, masse naturlig lys, plass til gruppearbeid, «fagtorg» for hvert enkelt fag og en samlingssal med 1500 plasser. Samtidig er det en estetisk flott bygning som supplerer de eksisterende bygningenes nyklassisistiske stil, og vi gir en vakker skole videre til de fremtidige generasjonene, sier Flemming Steen Jensen, som i dag er rektor ved Horsens Statsskole.

 

Han legger til at det i forhandlingene med MT Højgaard og C.F. Møller har lyttet til innspill fra gymnasets naboer, blant annet når det kommer til parkeringsstrukturen og bygningshøyden.

 

– Det har vært en enormt spennende oppgave å løse, og allerede fra starten kunne vi i programløsningen konstatere et stort engasjement i prosjektet fra byggherrenes side. Det gode grunnlaget har helt klart vært en faktor for oss i arbeidet med å skape en utvidelse som både arkitektonisk passer til Statsskolens flotte, klassiske bygninger, men som også kan bidra til å skape rammene for de nye tradisjonene og gymnaskulturer som oppstår som følge av sammenslåingen, sier Klavs Hyttel.

 

Integrerer nytt og gammelt
Den nye fløyen skal romme undervisningslokaler til de samfunns- og naturvitenskapelige fagene og laboratorier. Til prosjektet tilhører også en ekstra sportshall, og hele prosjektet skaper en sammenhengende enhet og et symmetrisk uttrykk for hele gymnaset.


Per Fischer, arkitekt og fagdommer i juryen, sier følgende om MT Højgaard og C.F. Møllers forslag til nybygg ved Horsens Gymnasium & HF:

 

– Utbyggingen skaper en bygningsmessig helhet, som integrer nytt og gammelt på en respektfull og harmonisk måte. Fra den nye helheten kommer et nytt gymnas som både oppfyller ønsket om en moderne institusjon, der faglighet støttes av fagklynger med lokaler og læringsstasjoner, og samtidig beholdes de klassiske røttene i forhold til både arkitektur og sammenheng med utdanningsbyen Horsens.

 

Nybygget ved Horsens Gymnasium & HF er budsjettert til 196 millioner kroner. Neste skritt er prosjektering og kommunal utarbeidelse av lokalplanen, og Flemming Steen Jensen håper at spaden kan stikkes i jorden i september 2020, slik at den nye fløyen står klar til skolestart i august 2021.

 

link

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter