C.F. Møllers kontor i Sverige har sedan det grundades 2007 genomfört en rad intressanta projekt som bygger på såväl danska som svenska erfarenheter, och det har lett till ökad omsättning. Företaget har bland annat infört flera hållbara lösningar i Stockholms stadsrum.
– C.F. Møller har till exempel ritat Värtahamnens nye färjeterminal, Värtaterminalen, som är helt central för Sveriges färjeförbindelse till Finland och Baltikum. Resultatet har blivit en flytande övergång mellan centrala Stockholm och hamnområdet med kranar och lagerhallar, där man bland annat använder terminalens tak som ett grönt landskap med promenad och på så sätt skapar ett helt nytt stadsrum, säger Ove Ullerup, ambassadör på Danmarks Ambassad i Sverige.
Hållbarhet och samarbete säkrar framtiden
Framöver kommer C.F. Møller fortsätta den hållbara strategin för att vinna projekt i Sverige och resten av världen.
– Vi vill fortsätta den positiva utvecklingen, där vi vill använda erfarenheter från vår starka portfölj inom landskap, stadsutveckling och arkitektur. Vi arbetar med utgångspunkt i en nordisk värdegrund, där våra kontor i Danmark, Norge, Sverige och England utbyter erfarenheter över landsgränserna för att skapa synergi och dra fördel av de bästa erfarenheterna som bas för modern och nyskapande arkitektur, säger Mårten Leringe, arkitekt, partner och VD på C.F. Møller i Stockholm.
C.F. Møller har flera projekt på väg i Sverige. Bland annat en rad bostadsprojekt med fokus på hållbara trähus, där verksamheten också bidrar till forskningen på området i projektet ”Tall Timber Buildings” i samarbete med Linnéuniversitetet i Växjö.
Fakta: C.F. Møller
• C.F. Møller är ett av Skandinaviens ledande och mest prisbelönta arkitektföretag. Grundat 1924.
• Företagets arbete omfattar ett brett spektrum av expertis som omfattar alla arkitekttjänster, landskapsarkitektur, design, hälsoplanering och administrationstjänster inom medborgardeltagande, förändringsledning, space planning, logistik, byggherrerådgivning och organisationsutveckling.
• C.F. Møller har danska kontor i Aarhus, Köpenhamn och Aalborg.
Fakta: Exportföreningens Diplom och HKH Prins Henriks Hedersmedalj
• Tilldelas personer, distributörer eller danska företag med säte i utlandet.
• Priset ges som ett erkännande av en enastående insats för att främja försäljningen av danska produkter och tjänster i utlandet under en rad år.
• 2016 överräcktes Exportföreningens Diplom och HKH Prins Henriks Hedersmedalj 14 gånger. Mottagarna representerar danska företag på marknader över hela världen.
• Moderföretag till tidigare mottagare säger bland annat om priset att det motiverar medarbetarna på deras exportmarknader och att det är ett bra sätt att visa att man är erkända gentemot utländska samarbetspartners och dotterbolag.
• Hederspriset förvaltas av en jury bestående av: HKH Prinsgemålen, Niels Due, Poul Due Jensen Foundation, Ulrich Ritsing, C.C. Jensen A/S, Kurt Skov, Blue Water Shipping A/S och Jon Thorgaard, Utrikesministeriet.
• Med äran följer en medalj, ett diplom och rätten att använda hedersprisets logotyp och namn.
• Följande sponsorer gör det möjligt att dela ut Exportföreningens Diplom och HKH Prins Henriks Hedersmedalj: Arla, AVK, Blue Water Shipping, ECCO, Foss, Lundbeck, Radiometer, Danfoss, Danish Crown, Grundfos och Oticon.
För mer information om Exportföreningens Diplom och HKH Prins Henriks Hedersmedalj: www.exportaward.dk
Fakta: Exportföreningen
• Exportföreningen representerar mer än 590 danska små, medelstora och stora exportföretag.
• Exportföreningens medlemmar är indelade i 13 nätverk efter bransch- och kundintressen i utlandet.
• Exportföreningens kärnkompetenser är nätverk, främjande och kurser inom export.
• En vetenskaplig undersökning från Aarhus Universitet visar att medlemmar av Exportföreningen i genomsnitt har 49 procent mer export än det genomsnittliga danska exportföretaget.
Kontaktuppgifter:
Sebastian Schwarz, Head of Member and Executive Services och ansvarig för hederspriser hos Exportföreningen, tel. +45 2366 7788, sebastian.schwarz@dk-export.dk