C.F. Møller Architects og BRUT vinder konkurrence i Belgien

C.F. Møller Architects og BRUT vinder konkurrence i Belgien - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects & BRUT

7.1.2019 | C.F. Møller Architects og BRUT vinder i fællesskab konkurrencen om et ambitiøst byudviklingsprojekt i Oostende i Belgien

 

C.F. Møller Architects og BRUTs vindende forslag til en ny bydel med 500 boliger viser, hvordan byfortætning i en menneskelig skala kan forbedre livskvaliteten for beboerne samt kvaliteten i de nære omgivelser og byen.

 

"Vi ser virkelig frem til at fortsætte vores samarbejde med BRUT og bygherrerne De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard om at gøre dette visionære projekt til virkelighed. Kombinationen af byudvikling, bæredygtighed og bygningsdesign som et middel til at gavne både mennesker og miljø er præcis, hvad vi elsker og excellerer i," siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

 

Omdefinering af højhuset
Bydelen De Nieuwe Stad i Oostende i Belgien blev bygget i 1972 af to almene boligforeninger. De nuværende bygninger er forældede, og området kæmper med de typiske problemer, der er forbundet med socialt højhusbyggeri fra efterkrigstiden. Det er blevet besluttet at udskifte bygningerne og sanere hele området. 54 arkitektfirmaer ønskede at deltage i konkurrencen, og fire blev udvalgt af bygherrerne De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard. Teamet bestående af C.F. Møller Architects og BRUT blev udpeget til vinder.

 

"Dette projekt er en enestående mulighed for at genoprette det image, højhuse har i forbindelse med socialt boligbyggeri, særligt eftersom de nuværende beboere siger, at de godt kan lide at bo i området. I dag er højhusbyggeri trods alt meget oplagt, når der diskuteres byfortætning, og det vinder terræn i andre dele af boligmarkedet," forklarer Gunther Slagmeulder, som er arkitekt og partner hos BRUT.

 

Bæredygtigt, innovativt og inkluderende
Forslaget kombinerer bygherrernes og byen Oostendes ambitioner med de nuværende og fremtidige lejeres ønsker i et innovativt, inkluderende og bæredygtigt boligprojekt. Der indføres nye kvaliteter på forskellige plan.
På byplan sikrer en ny cykel- og gangsti mellem bymidten og det grønne bælte rundt om byen, som følger åens forløb, at området ikke længere er isoleret. På områdeplan øger "Å-parken", som er en stor landskabspark, livskvaliteten og muligheden for socialt samvær og rekreation. "Åparken" bliver en ny grøn, central del af bydelen og de omkringliggende boligområder med plads til den genåbnede å, bæredygtig vandhåndtering, rekreative områder, natur og et dejligt stisystem.

 

Ny bydel, nye naboer
På bydelsplan forstærkes fællesskabsfølelsen ved at samle kompakte beboelser omkring tre forskellige forpladser, der fungerer som bro mellem de eksisterende og nye bygninger. Her er indgangene til beboelserne ligesom legepladser og fællesfunktioner placeret i stueplan, og der er et kompakt biladgangs- og parkeringssystem. På bygningsplan fremmes en følelse af hjemlighed ved at supplere komfortabelt indrettede hjem med store terrasser, flotte udsiger og fællesarealer. Den robuste og raffinerede arkitektur kombinerer en stærk ny identitet med livskvalitet, bæredygtighed, fleksibilitet og gennemførlighed.

 

Innovativ leveform
En klynge på 10 blokhuse (mellem 5 og 8 etager) og 4 høje huse (13 etager) tilføjer et nyt kapitel til Oostendes boliglandskab og optimerer fordelene ved placeringen mellem bymidten og det grønne bælte. De kompakte beboelser og de tilstødende lejlighedskomplekser er samlet omkring tre forpladser, der hver har deres egen karakter. Inspirationen til arkitekturen blev fundet i kvaliteterne i de eksisterende modernistiske bygninger, som, ud over den smukke udsigt, også værdsættes for de store glaspartier og de brede terrasser, der giver lys og plads. De omkringliggende boligområder og de historiske villaer på den belgiske kyst var også en kilde til inspiration.


"Ved at kombinere disse typer skabes en innovativ leveform med tæthed, hjemlighed og fællesskabsfølelse i en menneskelig skala. Det skaber en boligtypologi, der giver rigelig plads til et grønt landskab og drager mest mulig fordel af denne kvalitet," fortæller Lone Wiggers, som er partner og arkitekt i C.F. Møller Architects, og opsummerer C.F. Møller Architects og BRUTs fælles mål.
”De Nieuwe Stad kan blive en projektmodel for byfortætning i en menneskelig skala ved at fokusere på bæredygtig byplanlægning med innovative boligtypologier, en stærk fællesskabsfølelse og intelligente fortolkninger af socialt boligbyggeri og gældende standarder.”

 

Vertikalt fællesskab
C.F. Møller Architects og BRUT samarbejder om et andet projekt i Belgien, som er ved at blive bygget. Det drejer sig om boligtårnet ”Scheldezicht” i Antwerpen. Formålet med denne boligblok er at bryde med de klassiske fleretagers bygninger, som isolerer beboerne. Ved at benytte en lang række arkitektoniske greb skabes en bæredygtig og fællesskabsorienteret boligform i boligblokken. Boligblokken er kendetegnet ved mange forskellige lejlighedstypologier, og sociale møder understøttes uden at gå på kompromis med behovet for privatliv.


Data:
Bygherre: De sociale boligselskaber De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard
Adresse: De Nieuwe Stad, Oostende, Belgien
Designteam: C.F. Møller Architects og BRUT architecture/urban design
Samarbejde: ABT Belgien (stabilitet, specielle teknikker, energi, akustik)
Præmieringer: 1. præmie i internationale konkurrence ifm. Team Vlaams Bouwmeesters offentlige udbud, 2018
Omfang:

  • Grundareal: 4,8 hektar
  • Byggeprogram: ca. 54.000 m², 500 1- og 2-værelses lejligheder, fællesarealer, fælles bekvemmeligheder, erhvervsarealer
  • Åpark: 3,4 hektar

Budget: ca. 70 mio. euro ekskl. moms

 

Projektbeskrivelse
High Res Images

Nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Danmarks største spildevandspumpestation indviet

22.5.2019 | Pumpestationen, der sørger for, at byens spildevand bliver ledt videre ud til rensning, har vital betydning for København og Frederiksberg. Derfor var både Københavns stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak, Thyge Enevoldsen mødt op for at markere indvielsen mandag den 20. maj sammen med HOFOR.

Løfter sløret for gentænkt byhave

16.5.2019 | C.F. Møller er videre til anden etape af den internationale idékonkurrence om en 45 ha masterplan, der bygger på en gentænkning af principperne bag det britiske byhavekoncept, Garden City Movement. Tegnestuen løfter nu sløret for det forslag, der blev forelagt for nyligt.

Central Station: En ny serie af brydningsmøbler

2.5.2019 | HOLMRIS B8 lancerer i samarbejde med C.F. Møller Design en helt nye serie af pause- og brydningsmøbler under navnet Central Station. De nye møbler skal bidrage til at få zonerne i et kontor, et læringsmiljø, hotel eller restaurant til at hænge sammen bedst muligt.

Helende arkitektur til Finland

25.4.2019 | C.F. Møller Architects står bag forslaget til et nyt psykiatrisk hospitalsafsnit i Finland, der er baseret på vægtige, internationale erfaringer fra sygepleje og konceptet helende arkitektur, også kendt som evidensbaseret arkitektur.

Calling all talents

24.4.2019 | Join us for a speed debate and introduction to how we work with sustainability in general and timber architecture specifically, project development and digitisation, and landscape and urban development.

Pris for banebrydende løsninger

2.4.2019 | C.F. Møller Design og NORMBAU vinder "Design Plus powered by ISH 2019" for deres nye modulopbyggede siddesystem.

Biomedicum vinder Årets Bygge 2019 i Sverige

27.3.2019 | Torsdag aften i Stockholm blev det afsløret, at Biomedicum, som er designet af C.F. Møller Architects, vinder Årets Bygge 2019. Bygningen er et kraftcenter for moderne forskning for Karolinska Institutet i Stockholm med Akademiska Hus som bygherre og Skanska som entreprenør.

Klar til konkurrencen om Byen til Vandet

22.3.2019 | C.F. Møller Architects, Niras, Urgent.Agency og Cushman & Wakefield | RED er udvalgt blandt tre deltagere på parallelkonkurrencen til det store byudviklingsprojekt ”Byen til Vandet” i Randers.

C.F. Møller Archtitects vinder MIPIM Award

15.3.2019 | C.F. Møller Architects modtager en MIPIM Award og hædrende omtale for to projekter i England ved årets MIPIM Awards i Cannes.

Verdens første fodgængervenlige forbindelse

12.3.2019 | C.F. Møller Architects afslører masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.

Reviderede planer opera- og kulturhus

5.3.2019 | De nye planer viser et endnu stærkere koncept, som styrker samarbejdet mellem fire kulturleverandører og bidrager til at genoplive Kristiansund.

C.F. Møller Architects at MIPIM

4.3.2019 | MIPIM is the world’s leading property market and C.F. Møller Architects will be participating with Partners, Associated Partners and Studio Managers. Please don’t hesitate to contact us for a meeting in Cannes.

Vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC

27.2.2019 | Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT.

Sveriges højeste træhus

26.2.2019 | C.F. Møller Architects står bag Sveriges højeste massiv-træhus, som nu tager imod de første lejere. Huset er konstrueret i massivtræ og står i Västerås, en time fra Stockholm, som et pejlemærke for både området og en bæredygtig fremtid.

Ny stor skoleopgave i Sverige

11.2.2019 | C.F. Møller Architects har fået til opgave at tegne Haninge Kommunes nye markante skole og aktivitetshus i Vega. Opgaven omfatter også at tegne ti nye børnehaver på basis af en form for skabelon for børnehaver.

Green light for Blackhorse Yard development

6.2.2019 | C.F. Møller Architects, Catalyst housing association and Swan Housing Association are delighted to announce that Waltham Forest Council has voted to approve plans to build a new housing-led mixed-use development at the former Webbs Industrial Estate on Blackhorse Lane. The project, known as Blackhorse Yard, includes 100% affordable housing and a variety of commercial uses.

Ny partner og CEO i C.F. Møller Architects

14.1.2019 | C.F. Møllers nuværende vicedirektør, jurist Lone Bendorff, indtræder i partnerskabet og udnævnes samtidig til ny CEO hos C.F. Møller Architects.

Vinder konkurrence i Belgien

7.1.2019 | C.F. Møller Architects og BRUT vinder i fællesskab konkurrencen om et ambitiøst byudviklingsprojekt i Oostende i Belgien

Udpeger ny associeret partner

17.12.2018 | Jonas Toft Lehmann udpeges per 1. januar som associeret partner i C.F. Møller Architects.

Bryggerigrund i Aarhus omdannes til blandet bydel

4.12.2018 | C.F. Møller Architects forvandler gammel bryggerigrund til ny blandet bydel i Aarhus

Fremtidens skole

3.12.2018 | Copenhagen International School og C.F. Møller Architects bød 27. november på debat om udformningen af fremtidens læringshuse. Blandt panelet var både arkitekter, en pædagogisk ekspert, en rektor, skoleelever og politikere.

Biomedicum indviet

30.11.2018 | I dag blev Karolinska Institutets nye forskningsbygning Biomedicum, tegnet af C.F. Møller Architects, i Solna nord for Stockholm indviet.

Live from Copenhagen International School

27.11.2018 | We are discussing the future of learning spaces as an interplay between architecture, politics and pedagogy at Copenhagen International School today and everyone can watch the discussion live (in Danish).

Two awards and honorable mention from Los Angeles

15.11.2018 | C.F. Møller Architects win two awards and a honorable mention from the Architecture Masterprize 2018, Los Angeles.
Vis flere