C.F. Møller Architects ønsker at skabe projekter, hvor videnskabsbygninger bliver smeltedigler, der kan skabe et socialt og tværfagligt miljø, hvor kloge hoveder kan udveksle lige så mange ideer over en kop kaffe som ved reagensglassene i et laboratorium.
Den overordnede planlægning definerer en ny måde at samle forskere på i en stimulerende, transparent arkitektur, hvor de omkringliggende bygninger og konteksten skaber muligheder for at forvandle ethvert sted til en summende campus. Et sted, der er i stand til at fremvise og udtrykke visionen om videnskab, samtidig med at man fremmer innovation, tiltrækker talenter og gør brugerne stolte.
Man skulle tro, at den vigtigste del af forskningsmiljøet er at være i laboratorierne, foran kolben eller foran computeren. Men faktum er, at man får de bedste ideer, når man drikker en kop kaffe ude på forskertorvet, eller når man støder på en kollega fra et af de andre niveauer, siger Ole William Petersen, professor i vævsmorfologi og differentiering, DSc., på Københavns Universitet og en af brugerne af Mærsk Tårnet.
C.F. Møller Architects' erfaring med at designe laboratorier og forskningskomplekser, der sætter nye standarder, går helt tilbage til starten af deres arbejde med arkitektur. Kernen i designtilgangen er at sætte mennesker og velvære i centrum. Dette bidrag til opbygningen af skandinaviske velfærdssamfund har været rygraden i C.F. Møller Architects' arbejde helt fra starten med Aarhus Universitet i 1924 som det første store projekt, der stadig rangerer som et af verdens bedste universiteter. Næsten et århundrede med opførelse af forskningsfaciliteter har givet viden, erfaring og forståelse af, hvad der er vigtigt, når det handler om at realisere komplekse tekniske ambitioner inden for sundhedspleje, uddannelse og kultur.