C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har blitt tildelt markanvisning for seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger i Simrishamn sentrum.  - C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har blitt tildelt markanvisning for seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger i Simrishamn sentrum.  - C.F. Møller
22.12.2020

C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har blitt tildelt markanvisning for seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger i Simrishamn sentrum.

Med et gjennomarbeidet konsept for boliger for eldre, bærekraft og god arkitektur i fokus vinner C.F. Møller Architects sammen med Sveafastigheter markanvisning for 80 seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger med 60 leiligheter, rett ved havnen i Simrishamn sentrum.

 

Sveafastigheter har i samarbeid med C.F. Møller Architects’ kontor i Malmö utviklet et forslag til morgendagens boliger for eldre bestående av seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger sentralt i Simrishamn. Med bærekraft og god arkitektur i fokus er det et samspill mellom boligene og nærheten til havet og havnen såvel som Simrishamns bybilde. I markanvisningen inngår seniorboliger med ca. 80 leiligheter samt pleie- og omsorgsboliger med 60 leiligheter.

 

– Dette er en spennende markanvisning på et attraktivt sted i Simrishamn med utsikt over havet og kontakt med livet på havnen. Vi har utformet forslaget som et parkkvartal med integrert arkitektur, som setter miljø og mennesker i fokus. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Sveafastigheter og Simrishamn kommune, sier Ola Jonsson, tilknyttet partner og ansvarlig for C.F. Møllers arkitektkontor i Malmö.

 

Sveafastigheter

Fokus på naboskap


Boligmassen i Simrishamn kompletteres med livsstilsboliger for eldre med både seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger for at flere skal kunne fortsette å bo i nabolaget sitt, uavhengig av skiftende behov. Simrishamns byutviklingsmuligheter ivaretas samtidig som etterspurte boliger for eldre skapes i bysentrum. Den nye bebyggelsen skaper nye målpunkter som gagner hele sentrale Simrishamn og samspiller med byens unike struktur. «Vi er veldig glade for at Simrishamns kommune har gitt markanvisning til vårt konsept. Forslaget vårt har fokus på stedets unike forutsetninger, god arkitektur med et langsiktig og ansvarlig eierskap og egen forvaltning. Nå ser vi frem til et langsiktig samarbeid med Simrishamn kommune i utviklingen av byen», sier Carl Auer, områdeansvarlig for pleie- og omsorgsboliger hos Sveafastigheter.

 

Boligene kommer til å bli et velkomment tilskudd av boliger for eldre i Simrishamn. Her kan seniorer få en mulighet til å bo på et av Sveriges vakreste steder med god tilgang til service og offentlig kommunikasjon, gåavstand til havnen og sentrum. Med solceller på hustakene og fasader i tre og murpuss kommer boligene til å harmonisere med den nåværende bebyggelsen i området. Foreløpig byggestart blir årsskiftet 2022–2023.

 

"Å kunne tilby høykvalitetsboliger for eldre i dette vakre miljøet er helt i tråd med vår visjon for byen og kommunen. Prosjektet bygger på et helhetskonsept som vi mangler i Simrishamn og som vi vet er etterspurt av mange", sier Jeanette Ovesson, kommunestyrets ordfører Simrishamn kommune.

 

C.F. Møller Architects er et av Skandinavias ledende arkitektkontorer med mer enn 90 år med prisbelønte prosjekter i Norden og globalt. C.F. Møller er anerkjent for å skape arkitektonisk kvalitet som er basert på innovasjon, erfaring og nordiske verdier, for å garantere bærekraftige og estetiske løsninger med varig verdi for kunder, brukere og samfunnet.

C.F. Møller Architects og Sveafastigheter har blitt tildelt markanvisning for seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger i Simrishamn sentrum.  - C.F. Møller. Photo: Mew

Flere nyheter

 
Vis flere nyheter